Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Doper ned pasientene

- Det er livsfarlig å bli pasient på psykiatrisk avdeling ved Telemark sentralsjukehus. Det hevder psykiater Thomas Jackson i et brev til sykehusledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehuset avviser kritikken

Jackson krever nå full offentlig gransking av avdelingen, som han mener feilbehandler og doper ned pasientene.

Han hudfletter måten den psykiatriske avdelingen blir drevet på. I nesten to år har han arbeidet der.

Nå sier han offentlig at pasientene blir mishandlet ved at de får feil diagnose og for mye medisiner.
Den krasse kritikken blir avvist av sykehusets ledelse og av Fylkeslegen i Telemark. Men nå vurderer kontrollkommisjonen for de psykiatriske pasientene hans krav om gransking.

- Jeg har tidligere gått tjenestevei med dette, uten å bli hørt. Nå føler jeg at det er mitt ansvar som tjenestemann å si fra offentlig, sier Jackson.

I det krasse brevet til sjef- lege Tone Sparr hevder Jackson at et stort antall pasienter har blitt utsatt for feilmedisinering. «Praktisk talt samtlige overleger, noen unntak, oppviser en arroganse og nonchalans innenfor moderne og tradisjonell psykiatrisk kunnskap,» skriver Jackson.

Etter hans mening er virksomheten ved voksenpsykiatrisk avdeling ved sykehuset «delvis useriøs» og han hevder at «du risikerer å få ditt liv ødelagt hvis du blir innlagt der».

- Jeg ble frosset ut og møtt med stillhet da jeg tok opp problemene internt. Ledelsen har aldri spurt meg om dokumentasjon for påstandene, sier Jackson.
- Nå håper jeg at jeg blir tatt på alvor.

Pasientombud i Telemark, Gunvor Eirikstein, sier til Dagbladet at forholdene ved sykehuset bør belyses.

- Påstandene Jackson har satt fram er sterke. De må sykehuset ta alvorlig, og eventuelt tilbakevise på faglig grunnlag, sier hun.

Hele Norges coronakart