Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døpes til rasister

Flere unge i Fredrikstad er døpt i den nynazistiske gruppa Vigrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gressvik ungdomsskole har så store problemer med rasisme at den måtte flytte innvandrerklassen til samme bygning som lærerværelset.

- Å opprette en egen innvandreklasse ved Gressvik er som å plassere en katt i en hundegård, sier en ungdom som var til stede ved en Vigrid-dåp, til Fredriksstad Blad.

Gressvik ungdomsskole har opprettet en innføringsklasse med fremmedkulturelle elever. Etter det en inspektør ved skolen kaller «flere ubehageligheter», måtte klassen flyttes over i samme bygning som lærerværelset.

- Ledelsen ved skolen måtte jo skjønne at dette kom til å skje, mener den anonyme ungdommen. Han sier videre at det er minst fire- fem elever i hver klasse som er sterkt imot innvandring.

Vigrid har selv tatt bilder av en av seremoniene hvor unge fra Fredrikstad-området har deltatt. Det er ikke klart hvor mange unge fra området som er døpt, men lederen av gruppa, Tore W. Tvedt, hevder at de har gjennomført «dåp» av minst ni personer i Fredrikstad, Telemark, Bergen, Stavanger og på Haugalandet i løpet av den siste måneden. På Vigrids hjemmesider er det lagt ut bilder fra ni seremonier på en rekke steder i Sør-Norge den siste måneden. Seremoniene foregår på bortgjemte steder med få personer til stede, og Tvedt er den eneste som kan identifiseres på bildene.

NYNAZISTER: Slik foregår en «dåp» til nynazistgruppa Vigrid. Lederen Tore W. Tvedt til høyre. <!--FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling