Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dopet ned og sexmisbrukt

BERGEN (Dagbladet): Den nå 11 år gamle jenta ble dopet ned og misbrukt av stefaren, som var medlem i Jehovas vitner. Menigheten ble varslet om mannens seksuelle tiltrekning til barnet, men gjorde ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble den rystende overgrepssaken avsluttet i Bergen byrett. Aktor, statsadvokat Randi Gabrielsen, krevde fem års fengsel for 37-åringen som innrømmer å ha dopet ned og sexmisbrukt stedatteren sin.

Stefaren forklarte neddopingen med beroligende tabletter med at han ønsket at «hun ikke skulle oppleve overgrepene som så negative».

Rømte i t-skjorta

Ifølge tiltalen skal misbruket ha startet allerede før jenta hadde fylt ti år. 37-åringen hevder overgrepene skjedde etter at hun var fylt ti år. Misbruket varte over ett år.

Etter at stefaren på nytt en kveld kom opp i senga hennes, rømte 11-åringen hjemmefra i bare t-skjorte og truse.

Da politiet kom hjem med den blåfrosne jenta de hadde funnet i et skur like ved hjemmet sør for Bergen sentrum, innrømmet det 37-årige medlemmet av Jehovas vitner sine synder overfor politifolkene.

Ble ekskludert

37-åringen ble ekskludert fra menigheten da overgrepssaken ble kjent. Men før den tid fortalte 37-åringen et medlem i menighetsrådet om sin seksuelle dragning mot stedatteren.

Rådsmedlemmet har i retten bekreftet at han fikk disse opplysningene og at han hadde oppfordret 37-åringen til å søke profesjonell hjelp.

Han sa også at han hadde brakt informasjonen videre til menighetens øverste leder, også kalt «den eldste».

Men ingen i menigheten gjorde noe mer med saken.

Mor vil ikke bryte

I retten innrømmet «den eldste» at han hadde vært på hjemmebesøk hos 37-åringen, men at bakgrunnen for besøket var at 37-åringen var ny i menigheten.

Under besøket skal 37-åringen ha nevnt en stedatter han var spesielt glad i, men «den eldste» mente han aldri var informert om den seksuelle tiltrekningen.

Den tiltalte 37-åringen er gift med den misbrukte jentas mor. Kvinnen bor sammen med det misbrukte barnet i samme leiligheten hvor hun ble misbrukt.

Moren nektet å vitne mot sin ektemann i retten. Ifølge Bergens Tidende har hun heller ingen planer om å bryte med ektemannen.

- Jeg er inhabil, erklærte den 36 år gamle kvinnen, som også er medlem i menigheten.

På vegne av den misbrukte jenta krever bistandsadvokat Fredrik Verling 300000 kroner i oppreisning fra stefaren.

Hele Norges coronakart