Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dopet ned og voldtok hester til døde

Politiet jager seksualforbryter på Jylland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dyreeiere på Midtjylland i Danmark er oppskremte og forferdet over seksualforbryteren som har herjet siden 2002.

De siste to årene har det blitt avdekket 24 tilfeller av grov mishandling og seksuell omgang med hester og én ku. seks av hestene og kua døde av mishandlingen.

- Samtlige tilfeller har et seksuelt motiv, og vi jakter derfor på en person som har en svært avvikende karakter, sier lederen for politiets regionale etterforskningssenter i Århus, Mogens Brøndum til Politiken.no.

En hest døde sommeren 2002 ved Herning. Someren 2003 døde en hest ved Sikeborg og Århus etter kuttskader i skjeden og endetarmen. I sommer døde en hest ved Herning og en ponny ved Ringkøping. I går døde ei hoppe ved Edslev sør for Århus.

De fleste av de 24 tilfellene skal ha skjedd i år.

Heste-eksperter mener personen bak de syke overgrepene må ha et spesielt hestetekke for å ha klart å gjennomføre ugjerningene.

- Det må være en som forstår hvordan man snakker til en hest, kjæler den, eller kan lokke den med godbiter. Personen må ha en eller annen form for hestetekke. Ellers ville hesten simpelten stikke av, sier Anne-Mette Iversen fra Hestecenteret af 1991 til Århus Stiftstidende.

- En hest kan neppe mishandles uten at den er pasifisert, for eksempel ved hjelp av bedøvelse, sier hun til avisa.

SYK MANN Det er oppstått reneste lynsjestemning på jylland i Danmark etter at det som trolig er en enslig gjerningsmann i to år har dopet ned og voldtatt hester i distriktet. Til nå er seks hester og en ku døde. Minst 24 hester er blitt utsatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling