Drapstiltalt etter brann:

- Dopet ned sønn og tente på

En mann i 60-åra er tiltalt for å ha drept sin egen sønn ved å dope ham ned og deretter tenne på huset. - Dette er hans livs største tragedie og en ulykke, sier forsvareren.

DØDSBRANN: Påtalemyndigheten mener at mannen i 60-åra drepte sønnen sin ved å tenne på rekkehuset på Skedsmokorset sommeren for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NTB
DØDSBRANN: Påtalemyndigheten mener at mannen i 60-åra drepte sønnen sin ved å tenne på rekkehuset på Skedsmokorset sommeren for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På kvelden 3. august 2021 brøt det ut voldsom brann i et rekkehus på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune.

Sønnen i huset omkom, mens to andre personer kom seg ut av boligen og i sikkerhet. Flammene spredte seg videre til en annen bolig i rekkehuskjeden, noe som medførte omfattende røyk- og brannskader.

To uker etter brannen ble en mann i 60-åra pågrepet i saken, siktet for overtredelse av den såkalte mordbrannparagrafen og varetektsfengslet.

Sovetabletter og brennbar væske

To år seinere har statsadvokat Jeanette Hegna tatt ut tiltale mot mannen, der anklagene er skjerpet fra mordbrann til drap.

I tiltalen er det beskrevet hvordan mannen skal ha gitt sovetabletter til sønnen sin, for deretter ha helt ut brennbar væske i boligen og tent på. Mannens forsvarer, advokat Ole Kristian Ringnes, sier til Dagbladet at hans klient nekter straffskyld på alle punkter i tiltalen.

- Han har fra dag én holdt fast på at han ikke har noe med dette å gjøre. Dette er hans livs største tragedie og en ulykke, sier Ringnes.

BRANN: Tirsdag kveld rykket nødetatene ut til en overtent leilighet på Skedsmokorset. Video: Anton Lier Vis mer

- Forsøkte å redde sønnen

Mannen i 60-åra ble varetektsfengslet i august 2021, men løslatt etter halvannen måned. Siden har han vært ute av fengsel, opplyser advokaten.

- Min klient har siden hendelsen holdt fast på at han oppdaget brannen og gjorde alt han kunne for å redde sønnen. Likevel gikk det galt, sier Ringnes.

Rettssaken skal opp for Romerike og Glåmdal tingrett, men er foreløpig ikke berammet.

Sidra Bhatti er bistandsadvokat for avdødes enke.

- Hun er veldig lettet over at det endelig er tatt ut en tiltale i saken. Det har vært en lang og tung ventetid for henne, og nå ser hun fram til behandling av saken i rettssystemet, sier Bhatti til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer