- Dopet og fralurt 25000

- Legg igjen plastkortene i hotellsafen når du går på byen i utlandet, anbefaler Terje Nypan (52) fra Oslo. Selv ble han fralurt nesten 25000 kroner i Aten. Banken nekter å dekke tapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terje Nypan hadde spist middag en lørdag kveld i Aten, og traff en greker som han inviterte med på en drink.

- Halvveis i drinken ble alt svart, og jeg husker ingenting før jeg kom til meg selv på hotellet morgenen etter, sier han.

Da var kontanter tilsvarende 2000 kroner borte fra lommeboka, men Visa-kortet var på plass.

- Jeg ble oppringt av DnB, som hadde oppdaget uvanlige transaksjoner på kontoen min, sier han.

Det viste seg at kontoen var belastet med til sammen 23000 kroner, inkludert et varekjøp.

Kontantuttakene var gjort ved hjelp av minibankkoden, som Nypan oppbevarer hjemme i Oslo. Nypan tror svindlerne må ha lurt koden ut av ham.

DnB har frasagt seg alt ansvar i saken, og avviser å dekke tapet. Begrunnelsen er at kortet ikke ble sperret. Også overtrekket på 6000 kroner har Nypan måttet dekke inn selv.

Ifølge finansavtaleloven skal ikke kunden dekke tap på over 8000 kroner selv om han har vært uaktsom, med mindre det dreier seg om reint bedrageri. Nå lover DnB å ta en ny kikk på saken:

- Vi vil sende kunden en kopi av kvitteringen for varekjøpet, og ber ham om å ta kontakt når han har sett på signaturen. Etter dette vil vi vurdere totaliteten i saken på nytt, sier markedsdirektør Tom Kirkeby i DnB Kort til Dagbladet.