Dophuene på Plata er unntaket

De aller fleste klarer seg bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Si din mening om dop!

Dophuene på Plata tilhører unntaket, der de stavrer bak streken politiet malte for halvannet år siden. De aller, aller fleste stoffbrukerne klarer seg bra og plager verken turister eller kollektivpassasjerer.

Pleieindustrien framstiller brukerne av ulovlige rusmidler som hjelpeløse ofre. Men det er bare et mindretall som ikke makter å begrense stoffbruken, eller kutte ut når den tar overhånd. De fleste håndterer dop som partileder Jens (røyka og slutta), ikke som Nini Stoltenberg.

Taperne preger

Det er rusmidlenes tapere vi ser, og derfor de som preger debatten. Men er det rimelig at flertallets rettigheter begrenses av mindretallets oppførsel? Da burde man jo totalforby både alkohol og rullebrett. Husk at begge deler har vært forsøkt.

Sjefen for USAs mest suksessrike forsikringsselskap det siste tiåret, er dophue. Det samme gjelder tydeligvis musikerne Equicez og et utall andre band. Willie Nelson blåser. (Rockebransjens omgang med stoff motbeviser ellers hyppig forestillingen om at man blir smart eller innsiktsfull av dop. Forutsetningen må åpenbart foreligge først.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer