Dopingkontrollørene slo til midt på natta

Dopingkontrollørene fra Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) slo til midt på natta for å teste Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da de to norske toppalpinistene var på vei tilbake til hotellet sitt i Wengen onsdag kveld for å legge seg, slo kontrollørene fra idrettsforbundet til. Nærmere klokken ti på kvelden ble de to norske alpintoppene beordret til å avgi dopingtest, noe som opprørte både løperne og de lederne og trenerne som følger verdenscupalpinistene i Wengen.

Det var ikke den overraskende testen løperne og lederne reagerte på, men tidspunktet. De to løperne skulle gå til sengs da de ble fanget opp av dopingkontrollørene. De måtte bruke både tid og krefter før torsdagens viktige utfortrening i Wengen. Det var tross alt den som skulle avgjøre startrekkefølgen i fredagens renn.

- Jeg må jo innrømme at jeg ble lettere sjokkert da jeg ble beordret til dopingtest så sent på kvelden. Tidspunktet kontrollørene valgte var hårreisende, og jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kunne vente til torsdag, sa Lasse Kjus etter torsdagens trening.

Kjus og Aamodt ble fulgt til hotellet sitt av kontrollørene. Der ringte de med en gang til Atle Skårdal, som trodde det var en fleip fra Kjus' side. Men det gikk fort opp for den norske sjeftreneren at det var blodig alvor.

- Jeg håper ikke det kommer til å bli vanlig rutine å kontrollere oss på det tidspunktet av døgnet i tiden som kommer, for vi var faktisk på vei til å legge oss da dopingkontrollørene møtte oss på gata helt tilfeldig, sier Kjus.

Han var ferdig med kontrollen ved halv ellevetiden på kvelden og kom ikke i seng før nærmere elleve. Det var en time etter planen og ikke akkurat den beste oppladningen før torsdagens avgjørende treningsomgang.

(NTB)