STORBESLAG:  - Dette er ulovlige midler som kan gi alvorlige skader. Det er stor fare knyttet til bruk.  Vi syntes det er alvorlig at distribusjonene har vært så omfattende, skriver lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg, i en pressemelding. Foto: Politiet
STORBESLAG: - Dette er ulovlige midler som kan gi alvorlige skader. Det er stor fare knyttet til bruk. Vi syntes det er alvorlig at distribusjonene har vært så omfattende, skriver lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg, i en pressemelding. Foto: PolitietVis mer

Dopingliga omsatte for titalls millioner: - Fire politimenn var kunder

Suspendert etter dop-beslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dopingmidler for flere titalls millioner kroner er beslaglagt og flere er pågrepet etter at en kriminell dopingliga er blitt avslørt. Fire politimenn er betegnet som kunder og er suspendert fra tjeneste.

Politiet i Øvre Eiker fant kundelister med flere hundre navn etter at de i desember gjennomførte norgeshistoriens største beslag av dopingmidler i desember i fjor, melder TV 2. De illegale stoffene hadde en verdi på om lag 29 millioner kroner.

Siden har flere personer blitt pågrepet i en rekke politiaksjoner knyttet til salget av dopingmidler i kroppsbyggermiljøet. Senest tirsdag ble flere personer pågrepet på et treningssenter i Hokksund som følge av opprullingen.

Politifolk siktet Også fire personer som er ansatt i politiet, og minst to av dem i aktiv tjeneste som politibetjent, er under etterforskning og suspendert for å ha kjøpt og brukt ulovlige dopingmidler. Tre av dem betegnes som «storkunder», ifølge TV 2.

Den ene av politimennene ble tatt ut av aktiv tjeneste ved Oslo politidistrikt etter at han i fjor nektet å avgi dopingprøve under politiets eget mesterskap i styrke.

Under etterforskningen har politiet klart å hente ut omfattende kundelister med flere hundre navn.

- De bør nok være litt redde for at politiet kommer til å følge opp de sakene, sier Rønneberg.

Allment kjent I en samordnet aksjon, kalt Operasjon Stormfall har både produksjon, salg, besittelse og bruk av dopingmidler blitt avslørt. Politiet omtaler stoffene som ulovlige midler som kan gi alvorlige skader og som det fare knyttet til bruken av. Salget har blitt formidlet via krypterte nettsider og epost.

- På kundelistene er det personer som i utgangspunktet ønsker å bruke preparatene for å bygge kropp. Dette er ulovlige midler som kan gi alvorlige skader. Det er stor fare knyttet til bruk.  Vi syntes det er alvorlig at distribusjonene har vært så omfattende, skriver Rønneberg i en pressemelding..

Et stort antall personer er siktet i saken lokalt, men også i andre politidistrikter. Tre personer har vært varetektsfengslet i Søndre Buskerud, de er nå løslatt, opplyser politiet i pressemeldingen.

Alle samfunnslag - Kundelistene har avdekket et bredt spekter av brukere. Fra unge mennesker til godt voksne, og personer fra alle samfunnslag, skriver lensmannen.

Politiet opplyser også at de med avsløringen, siktelsene mot de sentrale medlemmene og beslaget har stanset en stor del av omsetningen av ulovlige dopmidler i Norge.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram