Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vestlundveien ungdomssenter og Bergen ungdomssenter

Dopingtatt barnevernsansatt fikk jobbe med ungdom

Bufetat region vest har latt en miljøterapeut jobbe med ungdom, til tross for at han i januar ble pågrepet med dopingmidler og ulovlig våpen.

FIKK JOBBE: I januar i år ble en miljøterapeut ved Vestlundveien ungdomssenter pågrepet av politi for oppbevaring av dopingmidler og ulovlig våpenbesittelse. Til tross for dette, fikk han jobbe på statlige Bergen ungdomssenter (på bildet) i mars. Foto : Marit Hommedal
FIKK JOBBE: I januar i år ble en miljøterapeut ved Vestlundveien ungdomssenter pågrepet av politi for oppbevaring av dopingmidler og ulovlig våpenbesittelse. Til tross for dette, fikk han jobbe på statlige Bergen ungdomssenter (på bildet) i mars. Foto : Marit Hommedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar i år ble en bergensmann i 40-åra arrestert og siktet for oppbevaring av dopingmidler og ulovlig våpenbesittelse.

Dagbladet har avslørt at mannen, som har tilstått disse forholdene, i en årrekke har jobbet som miljøterapeut på statlige Vestlundveien ungdomssenter i Fyllingsdalen.

GRANSKES: Vestlundveien ungdomssenter blir nå gransket etter en rekke kritiske artikler i Dagbladet. Foto: Jørn H. Moen
GRANSKES: Vestlundveien ungdomssenter blir nå gransket etter en rekke kritiske artikler i Dagbladet. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Etter det Dagbladet kjenner til, var ledelsen i Vestlundveien godt kjent med pågripelsen og siktelsen mot mannen, og han har ikke jobbet i Vestlundveien etter arrestasjonen.

- Klart uheldig

Det viser seg imidlertid at den nå dopingtatte miljøarbeideren har fått gå vakter på en annen statlig barneverninstitusjon i Bergen etter at han ble sluppet ut av varetekt.

En gjennomgang Bufetat vest har gjort av personaldatasystemet etter forespørsel fra Dagbladet, viser at miljøterapeuten har jobbet tre vakter ved nylig nedlagte Bergen ungdomssenter i mars 2018. Det er ikke registrert at han har hatt vakter etter dette.

MYE RUS: Flere ungdommer fikk tunge rusproblemer, etter å ha bodd på Vestlundveien ungdomssenter. Video: Siv Johanne Seglem Vis mer Vis mer

- Dette er klart uheldig. Her har informasjonsutvekslingen ikke vært god internt, og vi skal se nærmere på hvordan dette kunne skje. Da forholdene rundt medarbeideren ble kjent for institusjonen, ble det ingen flere vakter, sier regiondirektør Øistein Søvik i Bufetat vest.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å kontakte miljøterapeuten og hans forsvarer for kommentar, uten å lykkes.

«Max» ble stor

7. mai avslørte Dagbladet at forebyggende politi i Øst politidistrikt frarådet Vestlundveien ungdomssenter å la den dopingsiktede miljøterapeuten jobbe med beboeren «Max», uten at barneverninstitusjonen tok affære.

- Han vokste mye på Vestlundveien ungdomssenter. Ingen vokser sånn av kyllingfilet og kjøttkaker. Det var åpenbart at han brukte anabole steroider, uttalte politibetjent Kai-Arne Kjøbli til Dagbladet.

Kjøbli oppdaget at miljøarbeideren og Max hadde utviklet en uheldig relasjon da Max var plassert i Vestlundveien i 2017.

Politiet hadde tatt beslag i den da 17 år gamle guttens telefon og fant en omfattende sms-korrespondanse mellom Max og miljøarbeideren som politiet mente var bekymringsfull.

Mange av meldingsutvekslingene er det Kjøbli omtaler som «boleprat», med stort fokus på trening, vekt, kosttilskudd og muskelbygging.

I august 2017 skrev Kjøbli en rapport til Vestlundveien ungdomssenter hvor politimannen ba institusjonen vurdere den ansattes «skikkethet til å jobbe med Max og annen ungdom».

- De reagerte ikke. Det skjedde ingenting. Den ansatte fortsatte med å følge opp Max, uttalte Kjøbli 7. mai.

- Ikke akseptabel

Bufetat vest unnlot å svare på Dagbladets spørsmål om hvorfor den dopingtatte miljøarbeideren fikk fortsette å jobbe med Max etter at politiet varslet institusjonen om deres uheldige relasjon.

Regiondirektøren i Bufetat vest var likevel klar på at relasjonen mellom den ansatte og beboeren ikke var i henhold til regelverk.

- Den type relasjon som beskrives her mellom en vikar og ungdom er ikke akseptabel, og i strid med våre etiske retningslinjer. Det er svært uheldig når ansatte ikke setter grenser for sin relasjon til ungdommer, og vi beklager dette, uttalte regiondirektør Øistein Søvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media