Vestlundveien ungdomssenter og Bergen ungdomssenter

Dopingtatt barnevernsansatt fikk jobbe med ungdom

Bufetat region vest har latt en miljøterapeut jobbe med ungdom, til tross for at han i januar ble pågrepet med dopingmidler og ulovlig våpen.

FIKK JOBBE: I januar i år ble en miljøterapeut ved Vestlundveien ungdomssenter pågrepet av politi for oppbevaring av dopingmidler og ulovlig våpenbesittelse. Til tross for dette, fikk han jobbe på statlige Bergen ungdomssenter (på bildet) i mars. Foto : Marit Hommedal
FIKK JOBBE: I januar i år ble en miljøterapeut ved Vestlundveien ungdomssenter pågrepet av politi for oppbevaring av dopingmidler og ulovlig våpenbesittelse. Til tross for dette, fikk han jobbe på statlige Bergen ungdomssenter (på bildet) i mars. Foto : Marit Hommedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I januar i år ble en bergensmann i 40-åra arrestert og siktet for oppbevaring av dopingmidler og ulovlig våpenbesittelse.

Dagbladet har avslørt at mannen, som har tilstått disse forholdene, i en årrekke har jobbet som miljøterapeut på statlige Vestlundveien ungdomssenter i Fyllingsdalen.

Etter det Dagbladet kjenner til, var ledelsen i Vestlundveien godt kjent med pågripelsen og siktelsen mot mannen, og han har ikke jobbet i Vestlundveien etter arrestasjonen.

- Klart uheldig

Det viser seg imidlertid at den nå dopingtatte miljøarbeideren har fått gå vakter på en annen statlig barneverninstitusjon i Bergen etter at han ble sluppet ut av varetekt.

En gjennomgang Bufetat vest har gjort av personaldatasystemet etter forespørsel fra Dagbladet, viser at miljøterapeuten har jobbet tre vakter ved nylig nedlagte Bergen ungdomssenter i mars 2018. Det er ikke registrert at han har hatt vakter etter dette.

- Dette er klart uheldig. Her har informasjonsutvekslingen ikke vært god internt, og vi skal se nærmere på hvordan dette kunne skje. Da forholdene rundt medarbeideren ble kjent for institusjonen, ble det ingen flere vakter, sier regiondirektør Øistein Søvik i Bufetat vest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer