Dør av sultestreik i Tyrkia

60 sultestreikende fanger i tyrkiske fengsler kan dø når som helst. Flere av dem har vært uten mat i måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En menneskerettsorganisasjon i landet advarer myndighetene. Mange av de streikende er døden nær.

Mange har sultestreiket i flere måneder i protest mot myndighetenes fengselsreform. Ti har satt livet til i løpet av de siste par ukene. De innsatte krever å få bo på celler med plass til 60 mann i stedet for de nye cellene med plass til bare to personer.

Sultestreiken ventes å ville utløse fornyet vestlig kritikk av Tyrkias forhold til menneskerettighetene. Landets regjering har lovet å iverksette reformer for å imøtekomme krav fra EU.

Rundt 1.000 fanger deltar i sultestreiken. De tar bare til seg sukkervann og vitaminer, ifølge menneskerettsorganisasjonen IHT., som oppfordrer myndighetene til å innlede forhandlinger med representanter for fangene.

Mer enn 30 fanger og to soldater ble drept i desember, da myndighetene aksjonerte for å stanse sultestreiken og overføre fangene til nye fengsler.

(NTB)

SORG ETTER STREIKE-DØD: Sørgende bar kista til Nergiz Gulmez, som døde for noen dager siden etter å ha sultestreiket for å protestere mot en fengselsreform. Fem andre døde samtidig. Nå dør flere fanger.