- Dør du på innsiden av sykehusveggene, er det som om ingen bryr seg

Sentrale politikere reagerer kraftig på at Helsetilsynet ikke vil granske at hjertesyke Ivar (64) døde i reimer.

DØDE I BELTESENG: Hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64) døde reimet på hender og føtter til beltesenga på psykiatrisk klinikk på Åsgård sykehus i Tromsø 4. juli 2011. Foto: Privat
DØDE I BELTESENG: Hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64) døde reimet på hender og føtter til beltesenga på psykiatrisk klinikk på Åsgård sykehus i Tromsø 4. juli 2011. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dør du på innsiden av sykehusveggene, er det akkurat som om ingen bryr seg. Det er svært sjelden at det foretas undersøkelser som fører til noe, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp) i helse- og omsorgskomitéen på Stortinget.

I går skrev Dagbladet om hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64) som døde reimet på hender og føtter i belteseng på Åsgård i Tromsø 4. juli 2011.

Fylkeslegen opplyste først om at de aldri ble varslet av sykehuset om det uventede dødsfallet, men det ble i går klart at Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) varslet Fylkeslegen i september 2011.

Vil ikke granske Til tross for at obduksjonsrapporten ikke konkluderer entydig når det gjelder årsaken til at Ivar Granberg døde og at reimeleggingen heller ikke blir problematisert i forhold til det uventede dødsfallet, vil ikke Helsetilsynet i Troms granske den fatale hendelsen.

- Dette er en tragisk sak, men vi ser at UNN i denne saken har gjort de tiltak som trengs for å kunne legge en pasient i reimer.  Det kan hende at pasienten var alvorlig hjertesyk da han ble lagt i reimer, og at han skulle vært lagt inn på intensiven og ikke på psykiatrisk, men det blir bare spekulasjoner, uttalte assisterende fylkeslege i Troms, Klaus Melf, til Dagbladet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer