TRUER: Mullah Krekar. Foto: Scanpix
TRUER: Mullah Krekar. Foto: ScanpixVis mer

- Dør jeg, dør den som kastet meg ut av Norge

Mullah Krekar med trusler mot norske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mullah Krekar holdt i kveld en internasjonal pressekonferanse i Vika i Oslo. Der kom han med sterke utfall og trusler mot norske myndigheter. TV2 forsøkte å komme inn på pressekonferansen, men ble nektet adgang.

Krekar advarer mot å kaste ham ut av Norge. Hvis han skulle bli drept etter en utkastelse, vil det samme skje med de ansvarlige i Norge.

- Vil koste Norge - Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar ifølge TV2.

Krekar vet ikke hvem som skal ta hånd om hevnen.

- Jeg vet ikke av hvem. Ansar Al islam, Al-Qaida, jeg vet ikke. Hvem som helst.

Vurdert Cuba Ifølge nettsida newsinenglish.no har Krekar vurdert å flytte til Cuba.

- Jeg har vurdert å flytte til Castro. Jeg flyktet fra et muslimsk land, nå vil jeg flykte fra et demokratisk land som Norge. Jeg tenkte jeg kunne prøve kommunisme, sa Krekar.

Han avviser også at han er en terrorist, og at hans positive uttalelser om Osama bin Laden ikke kan tolkes i en slik retning.

- Jeg snakker bare om Osama bin Laden «fordi han er bin Laden». Jeg snakker om Ronaldo også, men det gjør meg ikke til noen fotballspiller.

Solberg ikke skremt Erna Solberg sier at truslene ikke var behagelige å få. Hun sier hun regner med at norsk politi går gjennom den type uttalelser og ser om de rammes av norsk straffelovgivning.

I 2005 ble vedtaket om å kaste Krekar ut av Norge endelig, men det er ennå ikke gjennomført siden sikkerheten hans i Irak ikke kan garanteres. Solberg mener man på nytt bør se på om vedtaket kan gjennomføres.

- Ingen kan true seg til opphold i Norge. Jeg mener han bør sendes ut ved første mulighet, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Selv om hun ikke synes truslene fra Krekar var behagelige, tar hun de ikke innover seg.

- Krekar har kommet med lignende og indirekte trusler mot andre tidligere. Jeg kan ikke følge med på disse showene hans, sier Solberg til Dagbladet.