Dør til dør-aksjon etter voldtekt i Oslo

Ung kvinne overfalt fra nattbussen. Politiet har fått tips og sjekker video.

LØRDAG 18. JULI KL. 02.20-02.30:  Den unge kvinnen ble voldtatt på plenen ved husveggen til venstre i Kurlandsstien på Furuset. Foto: Oslo politidistrikt.
LØRDAG 18. JULI KL. 02.20-02.30: Den unge kvinnen ble voldtatt på plenen ved husveggen til venstre i Kurlandsstien på Furuset. Foto: Oslo politidistrikt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Oslo går nå til en naboaksjon på Furuset for å få vitneopplysninger om en voldtekt natt til sist lørdag.

En kvinne i slutten av tenårene ble overfalt og voldtatt da hun var på vei hjem fra nattbussen mellom klokka 02.20 og 02.30.

Politiet etterlyser en mann, ca. 20—30 år, mørkt hår, litt mørk i huden, stort mørkt skjegg. Han var tynn, iført mørk skinnjakke og mørke jeans.

Kvinnen, som var kledd i lys jakke og skjørt,  kom med nattbussen N2 fra Professor Aschehougs plass 1 utenfor Tinghuset i Oslo sentrum til Furuset senter.

Hun gikk på gangveien forbi Furuset sykehjem i retning Kurlandsstien, der ble overfalt og voldtatt på plenen mellom blokkene i nummer 44 og 46.

Dør til dør
- Grunnen til at vi går ut med en slik dør til dør-aksjon og legger etterlysningen i alle postkassene i nærheten, er at flere enn normalt trolig har vært våkne på dette tidspunktet. Avslutningen av fasten fredag gjorde at dette var en festdag, og naboer kan ha hørt eller sett noe, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid til Dagbladet.

Hun er leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Sa ikke et ord
- Kvinnen gikk aleine fra nattbussen innover gangveien. Han ble redd da hun hørte og så en mann komme løpende, og hun begynte å løpe selv. Hun ropte og gjorde anskrik, og vi håper beboere tett ved har registrert noe på den bakgrunnen, sier Lid.

Mannen sa ikke et ord, og voldtektsofferet vet følgelig ikke noe om språk.

- Kvinnen gjorde alt riktig i etterkant, og oppsøkte overgrepsmottaket samme dag. Politiet ble varslet mandag, opplyser Lid.

Politiets tipstelefon på dagtid er 22 66 94 3022 66 94 30

Kriminalvakta har i mot tips på ettermiddag/kveld på telefon 22 66 99 6622 66 99 66.

Tips og video
- Politiet har fått to-tre tips. De blir sjekket, og vi kan foreløpig ikke si noe om betydningen av opplysningene som har kommet fra publikum, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid til Dagbladet ved 15-tiden.

Da har det gått fire timer siden politiet gikk ut med etterlysning i media og i nabolaget.

Politiet har i tillegg sikret opptak fra det aktuelle tidspunktet i overvåkningskameraer ved bussholdeplassen på Furuset senter, der den unge kvinnen gikk av nattbussen.

- Vi jobber med å analysere opptakene, sier Lied.

Det er noen hundre meter fra kameraene og stoppestedet til der kvinnen ble voldtatt. Hun hørte og så en mann komme løpende bak seg mellom de to punktene.

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer