Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Døra inn til Norge må bli trangere

Senterpartiets Ola Borten Moe har vært i Danmark for å studere asylpolitikken. Nå varsler han en tøffere linje i Norge.

STUDERT ASYLPOLITIKKEN I DANMARK: Antall mennesker som kommer til Norge for å søke asyl må ned, sier Ola Borten Moe. Foto: Alf Ove Hansen / Dagbladet
STUDERT ASYLPOLITIKKEN I DANMARK: Antall mennesker som kommer til Norge for å søke asyl må ned, sier Ola Borten Moe. Foto: Alf Ove Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Senterpartiets Ola Borten Moe har vært i Danmark for å studere asylpolitikken. Nå varsler han en tøffere linje i Norge.


- Antall mennesker som kommer til Norge for å søke asyl må ned. Vi har mye å lære av danskene. Også den norske politikken på dette området vil bli strengere de kommende årene, sier stortingsrepresentant Ola Borten Moe fra Senterpartiet til Adresseavisen.

Som partiets ansvarlige i asyl- og integreringssaker dro han til København for å studere hvordan danskenes tøffe linje i asylpolitikken fungerer. Med seg i kofferten hjem har han mange ideer han mener kan overføres til Norge.

- Vi er i ferd med å stramme inn hjemme i Norge også, den nye regjeringserklæringer er starten på det arbeidet. Det er politisk aksept for en tøffere linje hjemme også. Vi kan ikke mislykkes i dette arbeidet. I år kommer Norge til å ta imot 18.500 asylsøkere - det er et altfor høyt tall. Det må ned, døra inn til Norge må bli trangere, sier Borten Moe.

I Danmark, som har den tøffeste linjen i asylpolitikken av de nordiske landene, venter man at det kommer 3.500 asylsøkere i år.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media