PÅ VEI INN: Han er så nær, så nær, den konservative partilederen David Cameron. Meningsmålinger publisert på valgdagen torsdag viser at han ligger best an til å bli Storbritannias nye statsminister. Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIX
PÅ VEI INN: Han er så nær, så nær, den konservative partilederen David Cameron. Meningsmålinger publisert på valgdagen torsdag viser at han ligger best an til å bli Storbritannias nye statsminister. Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIXVis mer

Døra på gløtt for Cameron

Det konservative partiets leder ligger best an.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det konservative partiets leder David Cameron ligger best an til å bli Storbritannias neste statsminister, viser de aller siste meningsmålingene.

David Cameron har nøklene til Downing Street nummer 10 nærmest innen rekkevidde, skriver avisen The Times på valgdagen.

Målingen i The Times viser at de konservative kan få en fremgang på 6 prosent fra forrige valg, noe som er partiets største fremgang fra et valg til et annet siden 1945.

Toryene får en oppslutning på 37 prosent i målingen, mens Labour får 28 og Liberaldemokratene 27, viser resultatet fra meningsmålingsinstituttet Populus.

Et slikt utfall vil gi de konservative 289 av de 650 setene i Underhuset, noe som altså fortsatt er et stykke unna å gi partiet flertall alene.

Også målingen i avisen The Guardian viser at seier er innen rekkevidde for Cameron. De konservative får noe over 36 prosents oppslutning, Labour 28 og Liberaldemokratene 26, ifølge målingen utført av ICM.

Hvis utfallet blir slik målingene tyder på, kan Cameron kanskje få støtten han trenger fra nordirske unionister, skriver avisen.

Det er antydninger til at de konservative vil gjøre det bedre i de avgjørende marginale valgkretsene, valgkretser hvor det er spesielt tett løp mellom kandidatene, enn det nasjonale gjennomsnittet. Det kan i så fall gi Cameron opp mot 300 plasser i det nye Underhuset, skriver The Guardian.

69 prosent av de spurte i avisens meningsmåling sier de helt sikkert vil stemme i løpet av torsdagen.


(©NTB)

Han er så nær, så nær, den konservative partilederen David Cameron. Meningsmålinger publisert på valgdagen torsdag viser at han ligger best an til å bli Storbritannias nye statsminister. Foto: REUTERS / SCANPIX