Dordi mot Onodera

Norge møter Japan i kvinne-curling. Følg dem runde for runde her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En presset Dordi Nordby og Norge møter et japansk kvinnelag i utfordrerposisjon i Pinerolo i dag.

I går ble nordmenne tvunget til å gi opp mot sterke Sveits, med sifrene 2-9, men det var etter sterkt spill i de foregående rundene.

Fremdeles har jentene full mulighet til å avansere, de står med to seire og ett tap. Japan har en kamp mindre spilt, og har allerede tapt en.

I dag må de vinne for å komme seg opp fra sin femteplass.

Dagbladet.no følger kampen runde for runde:

Curling, kvinner

Pinerolo Palaghiacchio

Japan - Norge 0-5

6. runde
Norge legger sin førstesten inn i boet, og japanerne svarer med å trekke ut til siden bak T-line. Nordmennene setter en slagsten og blir liggende ytterst på tolvfoten.

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Det er uklart hvor lenge de japanske jentene fortsetter. Ifølge reglene må lagene fullføre seks runder før de kan gi seg.

5. runde

Japan setter tidlig en cornerguard, men Dordi svarer. Onodera trekker en sten inn i boet bak guarden, men en god slagsten fra Rørvik slår ut og blir liggende udekket inne på firefoten. I stedet for å legge algsten tilbake velger Japan å legge en frontsten inne på tolvfoten, og den blir liggende som guard for Norges bestesten inne i boet. Men Onodera viser seg fra en langt bedre side når hun trekker inn i boet, og Norge blir nødt til å rense. Men deretter setter Japan en svak guard, og Dordi setter en perfekt sten bak, og inn i boet, bak. Japan har sistesten, men Onodera mangler ti centimeter for å ta fra Norge det ene poenget. 0-5.

4. runde

Mer spennende nå. Japan gjør en liten feil i fjerdesten, og slår ukritisk på Norges bestesten. Men Dordi har lagt en sten bak T-line, og japanerne oppnår bare å legge begge Norges stener bak cornerguarden. Men skip Onodera forbedrer seg kraftig på neste sten. Hun knocker to av Norges stener i boet, men Norge har fremdeles bestesten. Og Dordi dobler og øker. Japan har sistesten, men Onodera setter den håpløst gjennom boet. Tre poeng til Norge, og 0-4.

3. runde

Fortsatt defensivt. Ingen av lagene legger noe press, og mange slagstener. Ingen nye poeng. 0-1.

2. runde

Defensivt nå, og japanerne spiller veldig forsiktig. 0-1.

1. runde
Defensivt av begge lag i starten. Mange slagstener, og ingen lag setter guard. Men Norge setter et visst press, og har to stener i boet ved sjette sten. Norge tar et poeng på sistesten. 0-0.