ÅTTE DØDE: En av fallskjermene henger igjen etter ulykken i Finland i helgen. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/ Reuters/ NTB Scanpix
ÅTTE DØDE: En av fallskjermene henger igjen etter ulykken i Finland i helgen. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/ Reuters/ NTB ScanpixVis mer

Døren på finsk ulykkesfly kan ha låst seg

De åtte fallskjermhopperne som omkom da et småfly styrtet i Finland i helgen, kan ha mistet livet som følge av at døren de skulle hoppe gjennom, ikke lot seg åpne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Døren var trolig umulig å åpne på grunn av høy hastighet og fordi flyet var i ferd med å styrte, opplyser Jukka Vuorenmäki i Tammerfors fallskjermklubb til Hufvudstadsbladet.

Tre personer, blant dem piloten, overlevde ulykken i Jämijärvi cirka 10 mil nord for Tammerfors vest i Finland. De hoppet ut av pilotdøren, som er mindre enn en vanlig bildør. Alle om bord var iført fallskjermer.

Vuorenmäki mistenker at hopperne ramlet i det kaoset som oppsto, noe som kan forklare at det var vanskelig å ta seg ut selv om døren ved pilotens plass var ganske nær.

Flyet, et propellfly av typen Comp Air 8 med plass til om lag ti passasjerer, skal ha fløyet lavt da det fikk motorproblemer. Ifølge øyenvitner stupte flyet rett ned i et skogholt like ved flyplassen og begynte å brenne. (©NTB)