Lukkede dører: Aktoratet rakk ikke å komme inn på temaer som krevde lukkede dører under utspørringen av Eirik Jensen torsdag. Fra mandag kan imidlertid presse og publikum kastes på gangen.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet</span>
Lukkede dører: Aktoratet rakk ikke å komme inn på temaer som krevde lukkede dører under utspørringen av Eirik Jensen torsdag. Fra mandag kan imidlertid presse og publikum kastes på gangen.  Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Dørene kan lukkes i Jensen-saken

Fra mandag kan presse og publikum bli kastet på gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktoratet rakk ikke å komme inn på temaer som krevde lukkede dører under utspørringen av Eirik Jensen torsdag. Fra mandag kan imidlertid presse og publikum kastes på gangen.

Spørsmålet ble behandlet av Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Siden fredag er rettsfri dag, vil det først slå inn når Spesialenheten for politisaker fortsetter sin utspørring av den korrupsjons- og narkotikatiltalte og nå pensjonerte politioverbetjenten.

Spesialenheten for politisaker har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at de kommer til å be om lukkede dører i deler av saken.

- Utgangspunktet er at retten skal være åpen, men vi kommer til å be om lukkede dører i deler av saken, sa Guro Glærum Kleppe, assisterende sjef i Spesialenheten, til Dagbladet i desember.

Hun ønsket ikke å kommentere hvor store deler av saken de ønsker lukket.

Hva aktoratet vil ta for seg i delen som det er begjært lukkede dører for, er ikke kjent, men dreier seg om tiden rundt pågripelsene medtiltalte Gjermund Cappelen og Eirik Jensen selv. Dette skjedde henholdsvis i desember 2013 og februar 2014.

(Dagbladet/NTB)