Dørene lukkes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): «Det er ikke plass til alle», står det på valgplakatene til det italienske partiet Lega Nord. Det er under én måned til EU-parlamentsvalget, og det er kampen mot innvandringen til Europa som gjelder. I forrige uke lanserte lederen for Lega Nords Milano-avdeling forslaget som fikk opposisjonen til å minne om Mussolinis raselover: Egne sitteplasser for milanesere på T-banen. Innvandrerne tar alle setene, lød argumentet – og vanlige folk tør ikke lenger kjøre kollektivt.

REGJERINGSPARTIET Lega Nord gjør det bra på meningsmålingene. Vårens store begivenhet for partiet er den nye «sikkerhetspakken» som skal vedtas i morgen. For «sikkerhet» er tidas kodeord – mens arbeidsmarkedet strammer seg til, er det viktig å vise velgerne at man tar deres frykt på alvor. Eller fortelle dem at de egentlig er redde for noe annet. Statistikken har lenge vist at italienske byer er blant Europas sikreste, men det hindret ikke regjeringen i å sette ut væpnede militære styrker for å patruljere gatene i fjor. Nå vil Lega Nord lovfeste retten til å danne borgervern. Sikkerhetspakken skal også gjøre det straffbart å være irregulær innvandrer. Og det skal bli mulig å konfiskere leiligheten til den som leier ut til folk uten oppholdstillatelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer