- Dørene var låst

- Dansegulvet er ved siden av nødutgangen. Hvis ikke den døren var låst, ville mange, kanskje alle, blitt reddet, sier en 23 år gammel makedoner som var kjent med lokalet der dødsbrannen brøt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOKALENE: I disse lokalene brøt brannen ut. Utbrente sko og klær vitner om tragedien.

De 400 ungdommene var innestengt i en brennende inferno. Kun én dør var åpen. Nødutgangene var låst og andre dører var sperret med hengelås.
- Dansegulvet er ved siden av nødutgangen. Hvis ikke den døren var låst, ville mange, kanskje alle, blitt reddet, sier en 23 år gammel makedoner som var kjent med lokalet der dødsbrannen brøt ut, til den svenske avisa Expressen.

Trampet ihjel
Panikkslagne ungdommer løp rundt i lokalet, og 60 av de rundt 400 døde. Mange ble kvalt av røyken, noen brant i hjel and andre ble trampet ned.
- Lokalet i Göteborg var bare godkjent for 150 personer. Det opplyser redningssjef Ake Jacobsson til TT.
Antallet som var i lokalet er anslått til rundt 400. Politiet vil foreløpig ikke gi noen vurdering av hvor mange barn og ungdommer som var til stede, men bare tallet på døde og sårede overstiger langt den tillatte grensa på 150.

Døde fjortenåringer
Det er arrangøren som har ansvaret for å se til at tillatelsen etterleves, slik at det ikke er mer enn 150 personer i lokalet, sier Jacobsson. Politiet hadde fredag formiddag ikke brakt på det rene hvem som leide lokalet av den makedonske foreningen. Papirer med navnet på leietageren var i det nå ødelagte lokalet. Men det dreide seg om en privat fest, der det ikke var noen aldersgrense.
Den eldste av de døde og sårede var 30 år, den yngste 14.