PEPPERSPRAY: Dorli Rainey (84) fikk seg en runde med Seattle-politiets pepperspray under en occupy-demonstrasjon. Mange av demonstrantene blokkerte viktige knutepunkt og politiet bestemte seg derfor for å fjerne dem. Foto: Joshua Trujillo/AP Photo/seattlepi.com
PEPPERSPRAY: Dorli Rainey (84) fikk seg en runde med Seattle-politiets pepperspray under en occupy-demonstrasjon. Mange av demonstrantene blokkerte viktige knutepunkt og politiet bestemte seg derfor for å fjerne dem. Foto: Joshua Trujillo/AP Photo/seattlepi.comVis mer

Dorli (84) på 1,47 ble dynket med pepperspray

- Pepperspray har ingen aldersgrense, sier Seattle-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av 84 år gamle Dorli Rainey går nå verden rundt og svært mange har uttrykt sinne og frustrasjon over behandlingen av den eldre kvinnen. Rainey deltok i en occupy-demonstrasjon i Seattle, men endte opp med å bli dusjet med pepperspray.

Dorli selv tar det imidlertid med godt humør.

- Jeg føler meg fantastisk og energisk. Det er utrolig hva slags effekt litt pepperspray kan ha, sier Dorli Rainey i et intervju etterkant av nærkontakten med peppersprayen.

- Jeg ble dynket i pepperspray og dyttet av politiet. Heldigvis var det en vidunderlig Irak-veteran som støttet meg og hindre at jeg endte på bakken. Jeg kunne blitt trampet ned, sier Rainey.

Occupy-bevegelsen er over hele USA og kjemper mot at finanseliten skal ha for mye makt. Demonstrasjonen i Seattle var til støtte for andre Occupy Wall Street-demonstranter.

- Vi ønsker å uttrykke støtte til en 1,47 høy, 84 år gammel kvinne, en prest og en gravid kvinne som fortsatt er på sykehus, skriver The Occupy Seattle i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået AP.

Presten har skrevet en bloggpost på Facebook om sin opplevelse av hendelsene.

Blokkerte rushtrafikken Ifølge politiet i Seattle blokkerte demonstrantene viktige knutepunkt i rushtiden, derfor måtte politiet gå til aksjon slik at dem som hadde vært på jobb skulle komme hjem til middag.

- Pepperspray ble kun brukt mot dem som enten nektet å følge ordre om å fjerne seg eller deltok i voldelige handlinger mot våre betjenter, sier talsmann Jepp Kappel for Seattle-politiet.

Occupy-bevegelsen har imidlertid en annen versjon, de mener politiet angrep demonstrantene uten forvarsel og at ofrene var helt vanlige og fredelige mennesker.

Forsvarer pepperspray Når det gjelder den 84 år gamle kvinnen, mener Seattle-politiet at det er uproblematisk.

- Pepperspray har ingen aldersgrense, det er ikke mer skadelig for en som er ti eller for en som er 80. Hvis det hadde vært skadelig, ville vi sannsynligvis ikke benyttet det, sier Kappel.

Kappel sier også at en 17 år gammel kvinne forsøkte å slå en politimann med en stokk. Mens politiet forsøkte å arrestere henne, kom flere til for å hindre politiets arbeid, noe som førte til bruk av pepperspray.

Totalt ble seks personer arrestert.

Varsler gigantdemonstrasjon I New York, der den originale demonstrasjonen pågår, har demonstrantene lidd flere nederlag den siste tiden. De varsler nå at de skal slå tilbake ved å gå med dress, slik at de kan blande seg inn i mengden av aksjemeklere og andre i finansnæringen som arbeider på Wall Street.

Aktivistene forbereder nå den største demonstrasjonen de har arrrangert så langt.

- Vi vil reise oss nedenfra. De kan ikke stoppe alle, det kommer til å bli «crazy». De skjøt først tirsdag kveld, torsdag skal vi besvare ilden. Vi vil være fredelige, men vi vil gi motstand, sier en av arrangørene til NY Daily News.

- GRAVID: En uidentifisert kvinne som sa hun het Jennifer skal ha vært gravid i andre måned da hun ble utsatt for pepperspray. Foto: Joshua Trujillo/AP Photo/seattlepi.com
- GRAVID: En uidentifisert kvinne som sa hun het Jennifer skal ha vært gravid i andre måned da hun ble utsatt for pepperspray. Foto: Joshua Trujillo/AP Photo/seattlepi.com Vis mer