ANTATT DØD:  Christopher Jordan Dorner var fram til 2009 politimann i Los Angeles, men drepte i går en av sine tidligere kolleger og såret en annen i en skuddveksling. Foto: Los Angeles Police Department
ANTATT DØD: Christopher Jordan Dorner var fram til 2009 politimann i Los Angeles, men drepte i går en av sine tidligere kolleger og såret en annen i en skuddveksling. Foto: Los Angeles Police DepartmentVis mer

- Dorner funnet død

Forbrent lik funnet på branntomta, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har funnet forbrente rester av et menneske inne i den nedbrente hytta, opplyser sheriffen i San Bernardino-distriktet i følge NYTimes.com.

Identifiseringen er ennå ikke ferdig, men det er liten tvil om at det er Cristopher Dorner som er funnet, sier Cindy Bachman, som er talskvinne for politiet i San Bernardino.

- Vi tror han fremdeles var inne i hytta da den gikk opp i flammer, sier hun.

Skuddveksling Den militærtrente eks-politimannen og drapsmistenkte Christopher Dorner (33) hadde barrikadert seg inne i en hytte i San Bernardin-fjellene i Big Bear Lake-området i California i USA etter en voldsom skuddveksling med politiet tidlig tirsdag ettermiddag lokal tid.

Inntil videre vil de fortsette beskyttelsen av personene Dorner har navngitt som sine mulige ofre.

Direkte på TV Brannen i hytta brøt ut rundt klokka 19.20 lokal tid. Da skal den drapsmistenkte i flere timer ha barrikadert seg før en beredskapstropp gikk inn.

ORIENTERTE: Cindy Bachman har som talskvinne for politiet i San Bernardino holdt media løpende oppdatert om situasjonen. Foto: Scanpix
ORIENTERTE: Cindy Bachman har som talskvinne for politiet i San Bernardino holdt media løpende oppdatert om situasjonen. Foto: Scanpix Vis mer

TV-bildene viste hvordan flammer og røyk veltet til værs, og situasjonen framsto lenge som svært dramatisk og uavklart. Dersom Dorner fortsatt befant seg inne i hytta, er det lite sannsynlig at han kan ha overlevd, slo en rekke amerikanske medier fast.

På grunn av den kraftige brannen, tok det lang tid før mannskaper kan nærme seg hytta, og det er lite sannsynlig at noen har overlevd dersom de fortsatt befinner seg der inne, melder flere amerikanske medier.

Enda et drap Ifølge Los Angeles Times var Dorner tidligere involvert i skuddveksling med politiet. CBS News melder at det har blitt utløst flere hundre skudd på stedet, og at Dorner er tungt bevæpnet inne i en hytta.

To politimenn ble skutt og fraktet med helikopter til et lokalt sykehus. En av politimennene døde på sykehuset, melder LA Times.

Fra før er Dorner mistenkt for å ha skutt og drept tre andre personer og skadet to.

- Alle håper at dette skal ende uten at flere blir skadet. Hvis han følger dette på TV nå, så er nok nok nå. Det er på tide å overgi seg nå, sa talsmann for LA-politiet, Andrew Smith tidligere på kvelden.

I sjokk Eieren av hytta hvor Dorner barrikaderte seg, Candy Martin, forteller til LA Times at hun skulle til å se en episode «Walking Dead» da hun skrudde på nyhetene og fikk se sin egen hytte midt i skuddrama.

STORAKSJON: Christopher Dorner er mistenkt for tre drap, og har barrikadert seg i en hytte i San Bernardin-fjellene i Big Bear Lake-området i California i USA. Flere veier og skoler er sperret og stengt. Foto: Rachel Luna / AP Photo / The Sun / NTB Scanpix
STORAKSJON: Christopher Dorner er mistenkt for tre drap, og har barrikadert seg i en hytte i San Bernardin-fjellene i Big Bear Lake-området i California i USA. Flere veier og skoler er sperret og stengt. Foto: Rachel Luna / AP Photo / The Sun / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er helt i sjokk, sier Martin til avisa.

Hun tok kontakt med politiet og opplyste at den 85 år gamle hytta ligger sammen med seks andre hytter, og at det verken var kabel-TV, telefon, internett eller skytevåpen i hytta.

Bandt par i hjem Den voldsomme skuddvekslingen startet etter at Dorner brøt seg inn i et annet hjem, bandt fast et par og stjal deres bil, ifølge en kilde avisa har snakket med. En av ofrene skal ha klart å rømme, og hendelsen ble meldt til politiet rundt klokka 12.20 lokal tid.

Flere skudd skal så ha blitt hørt i området like etter klokka halv to.

- Melderne har forklart at den mistenkte tok deres bil og de beskrev at mannen lignet Dorner, sier en talsperson for politiet i en pressemelding.

UTPLASSERT:  Politistyrker er plassert langs riksvei 38, nord for Yucaipa i California. Foto: Stan Lim / AP Photo/The Press-Enterprise / NTB Scanpix
UTPLASSERT: Politistyrker er plassert langs riksvei 38, nord for Yucaipa i California. Foto: Stan Lim / AP Photo/The Press-Enterprise / NTB Scanpix Vis mer

Flere veier i området ble stengt for trafikk mens jakten pågikk. Fire skoler ble også stengt.

Drapsmistenkt Den tidligere politimannen Dorner er mistenkt for å ha drept tre mennesker, og er målet i det som blir omtalt som en av de største menneskejaktene i USAs historie.

Tusenvis av politifolk jakter på den tidligere politimannen, som også har bakgrunn fra den amerikanske marinen. Det har også blitt utlyst en dusør på en million dollar, eller i overkant av 5,5 millioner kroner, for informasjon som leder til at Dorner blir tatt.

Ifølge The Guardian etterforsker politiet mer enn 1000 tips om Dorner.

Manifest Politiet i hele California og flere nabostater har den siste uka vært i helspenn mens Dorner ennå er på rømmen - med en uttalt ambisjon om å massakrere politifolk og andre personer han har utpekt i et «manifest» han la ut på nettet i forkant av drapene han er beskyldt for.

I det såkalte manifestet nevner han rundt 25 navngitte personer, hvorav mange er knyttet til politietatene, og store politistyrker har rykket ut for å beskytte og få dem i sikkerhet på hemmelig sted. LA-politiet tolker navngivningen som ei drapsliste.

KLAPPJAKT:  Skarpskyttere i helikoptre og politifolk på bakken i full krigsutrustning har den siste uka vært satt inn i søket på Christopher Dorner (33) i California.  Foto: Nick Ut / AP / NTB SCANPIX
KLAPPJAKT: Skarpskyttere i helikoptre og politifolk på bakken i full krigsutrustning har den siste uka vært satt inn i søket på Christopher Dorner (33) i California. Foto: Nick Ut / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Politiet beskytter nå 50 familier som tilhører tidligere kollegaer av seriemorderen, som han har hevdet at har ødelagt hans karriere. Familiene får beskyttelse 24 timer i døgnet.

Mandag reduserte myndighetene antall politipatruljer på jakt etter mannen i Big Bear, fra flere hundre til 30.

Politiet fryktet tidligere at Dorner kunne ha flyktet til en rekke steder, deriblant Mexico.