HELT TRYGT: I motsetning til hva den omtalte dørselgeren hevder, er det helt trygt å drikke vann rett fra springen i Oslo - og for så vidt i mesteparten av landet for øvrig. Illustrasjonsfoto: FREDRIK NAUMANN / DAGBLADET
HELT TRYGT: I motsetning til hva den omtalte dørselgeren hevder, er det helt trygt å drikke vann rett fra springen i Oslo - og for så vidt i mesteparten av landet for øvrig. Illustrasjonsfoto: FREDRIK NAUMANN / DAGBLADETVis mer

Dørselger forteller folk at det er kloakk i drikkevannet

Selger vannfiltre i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vann- og avløpsetaten i Oslo går nå ut og advarer beboere på Bøler sørøst i byen om en mann som tropper opp på døra hos folk og forteller at det er kloakk i drikkevannet.

Mannen, som selger rensefiltre, hevder videre at rørene i området er over 100 år gamle, og prøver ved hjelp av tabeller og andre dokumenter å overtale beboerne til å kjøpe filteret for å være trygge på vannet.

- Ikke noe feil Det irriterer vann- og avløpsetaten kraftig.

- Dette er kjedelig. Det er ikke noe feil med vannet - tvert imot er vannkvaliteten i Oslo svært høy, sier Kjetil Bjørnsrud, leder for informasjonsseksjonen i etaten, til Dagbladet.

Han opplyser at kommunen er blitt varslet via tips.

Etaten understreker at de jevnlig tar prøver av drikkevannet, og anbefaler koking dersom de finner unormale konsentrasjoner av bakterier. De oppfordrer folk som blir oppsøkt av dørselgeren, til å ta kontakt på kundesenterets telefonnummer 23 43 72 00.

Kjent fra før Denne typen dørselgere, som selger filtre av typen som monteres utenpå springen, er kjent fra andre steder i landet fra før, bl.a. Drammen og Stavanger. Interesseorganisasjonen Norsk Vann har lenge sett seg lei på dem.

- De aller fleste innbyggere i Norge får vann fra vannverk som har tilfredsstillende vannkvalitet, og det er derfor unødvendig med ekstra vannbehandlingsutstyr koblet til vannkrana, sier organisasjonens direktør Einar Melheim i en pressemelding.

- Dersom huseier er i tvil om kvaliteten på drikkevannet, er det bare å ta kontakt med kommunen for nærmere informasjon, legger han til.

• Les mer om drikkevannskvaliteten i Oslo på vann- og avløpsetatens hjemmesider