Dorthe ventet på drosje

Det var ingen sinte kunder på taxiholdeplassen ved Stortinget i formiddag. Programleder på TV2, Dorthe Skappel var en av de som pent og rolig stilte seg i drosjekøen for å vente på at bilene skulle begynne å kjøre igjen etter å ha stått stille i en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gikk ut for å ta en drosje da vi kom på at det var streik i dag. Vi skal til Snarøya for å treffe Ivo Caprino, så vi bestemte oss for å ta flybussen, men vi rakk ikke den heller, sier Dorthe Skappel til Dagbladet: på nettet.

Siden det bare var femten minutter igjen av streiken valgte hun derfor for å vente sammen med de andre i drosjekøen.

 Flere benyttet ventetiden til å ringe i mobiltelefon for å varsle at de ble noe forsinket. Pål Axelsen var en av dem som ble overrumplet av streiken.

 -Jeg må hente datteren min, hvis jeg kommer for sent blir hun redd og begynner å gråte, forteller den bekymrede faren.

 Datteren Ida er 6 år og vant med at far kommer fram til Lysaker i tide. Heldigvis kunne far ringe på mobiltelefon og fortelle hvorfor han ble forsinket.

Fortvilelse

Drosjeførene som ventet på holdeplassen ved Stortinget var veldig fornøyd med oppslutningen rundt streiken.

 -Det var en svenske her som var litt fortvilet og redd for å ikke rekke flyet sitt, men ellers så er alt rolig, sier drosjesjåfør Arild Sundt. -Det er bare å ta flybussen!

 Arild Sundt syntes det var på tide at det ble gjort noe for lønna. Norges Taxiforbund vil øke takstene med 8 prosent, men Konkurransetilsynet setter grensen til 1,5 prosent.

 -En taxisjåfør må jobbe 12 timer dagen for å få gjennomsnittslønn i Norge, sier Arild Sundt.

 Drosjesjåfører på de fleste steder i landet lot derfor bilene stå stille mellom 12.00 og 13.00 i dag. Av mellom 1000 og 1100 drosjebiler i Oslo på dagen, var det bare 57 som tok oppdrag i formiddag for å dekke nødstilfelle, sykdom og langtveiskjøring.

 Dorthe Skappel og far Pål Axelsen hadde ingenting imot at de måtte vente i mellomtiden.

BEKYMRET FAR: Pål Axelsen måtte ringe for å fortelle at han ble forsinket på grunn av drosjestreiken som varte en time.