«Dorullene har vært, nettopp på do, og er meget uhygieniske»

Far stanset dorullnissene på barnehage i Ski.

Foto: Berit Roald / SCANPIX
Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommunelegen ser ikke problemet og gir dorullbruken grønt lys.

Det var da barnehagen ba foreldrene om å sende med ungene diverse utstyr til årets julepyntproduksjon, at en av fedrene reagerte sporenstreks på ønsket om doruller, skriver Østlandets Blad.

«Jeg er sterkt imot bruk av doruller til å lage håndarbeid av. Dorullene har vært, nettopp på do, og er meget uhygieniske», skriver mannen til barnehageledelsen.

Mannen skriver videre at foreldreparet ikke ønsker at barna skal bli smittet av sykdommer gjennom dorullene, og at de håper barnehagen viser forståelse for det og stopper aktiviteten umiddelbart.

I barnehagen tok de ansatte mannen alvorlig og kontaktet kommunelege Bjørg Bjotveit for å spørre om mannen hadde rett, at dorullene som unger har laget pynt med i alle år, virkelig utgjør en helserisiko.

- Nei da, jeg synes ikke tomme doruller medfører noen helsefare eller fare for hygienen, sier Bjotveit og legger til at det er vel ingen som tar inne i dorullen mens de sitter på do.

På grunn av den kraftige dorullreaksjonen velger likevel barnehagen å kutte ut doruller i nisseproduksjonen. Ungene kommer isteden til å fylle opp sekken med tørkerullnisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer