Dørum: Blir ofte fantasiløse

Stortingsrepresentant Odd Einar Dørum (V) har liten tro på at lønn kan lokke mange flere menn inn i småskolen. Han vil heller gi foreldre mer fritid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Den skjeve kjønnsfordelingen på lærerværelsene er jo ikke noe nytt fenomen, sier Dørum til Dagbladet.no. -Det forteller vel at det ikke fins lette svar på problemet.

Dørum ser ikke helt bort fra at bedre lønn kan skaffe småskolen flere mannlige lærere, men er slett ikke overbevist. Derfor tror han vi må regne med skjevhetene i mange år framover, og heller finne andre løsninger for å sikre de yngste mannlige rollemodeller. -Vi må tenke på flere arenaer samtidig og ikke være så fantasiløse.

-Venstre vil foreslå at Stortinget innfører en ekstra ferieuke for foreldre med barn under ti år.

Dørum peker også på at mange barn kan finne rollefigurer i frivillige aktiviteter, og mener disse må sikres bedre betingelser. Om lærerværelset er skjevt, kan noe rettes opp i sjakklubben eller snowboardbakken.

Venstre-representanten vil også trekke frivillige menn inn i skolestua, slik han selv bidro til med Frivillighetssentralene i regi av Oslo bymisjon.