Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dørum i tidsklemme

I går lovet justisministeren Stortinget at straffedømte sedelighetsforbrytere skal fengsles umiddelbart. -  Nei, det går tid, sier politiet samme dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leiv Gunnar Lie

STAVANGER (Dagbladet): Justisminister Odd Einar Dørum lovet under spørretimen i går at farlige kriminelle dømt til lange straffer skal rett i fengsel. Dagbladet har denne uka skrevet om en mann dømt for voldtekt mot sine mindreårige barn som vil gå fri i fem måneder før fengsling, trass i fare for gjentakelse.

-  Raskt

-  Vi har tenkt å bruke saken som eksempel, for å gjennomgå praksis ut fra at det som varsles skal varsles raskt og uopphørlig, sa Dørum.

Rogaland Politidistrikt sier nå de mottok den rettskraftige dommen fra statsadvokaten 2. august, omkring en måned etter domfellelse. Brev om soning skal ha blitt sendt Kriminalomsorgen 17. september, seks uker seinere.

-  Seks uker er ikke så lang tid, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad.

-  Administrasjon

-  Men i dag har Dørum stått i Stortinget og lovet at fengsling skal skje umiddelbart?

-  Det er alltid en del administrasjon og i dette tilfellet også ferieavvikling. Ingen kan tro at det blir gjort i morra, svarer Torvestad ved Rogaland Politidistrikt.

LOVER TILTAK: Odd Einar Dørum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media