Dørum krever svar

I kjølvannet av lydbåndskandalen ble Odd Einar Dørum fredag orientert av Luftfartsverket om problemene i sertifikatavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev denne uka at flere ansatte i Luftfartsverkets sertifikatavdeling i all hemmelighet tar opp fortrolige samtaler med sine sjefer. Offentligjøringen av skandalen fikk direktør for Luftfartsinspeksjonen, Viggo Løfsgaard, til å reagere sporenstreks: Tirsdag starter et eksternt byrå arbeidet med å kartlegge arbeidsmiljøet og komme med forslag til tiltak. Fredag var samferdselsminister Odd Einar Dørum i møte med Luftfartsverkets styre.

-Det var naturlig å spørre om sertifikatavdelingen, og jeg fikk en redegjørelse av hvordan de jobber med saken. Redegjørelsen tyder på at direktør Ove Liavaag, styreleder Erlend Rian og de andre i ledelsen tar problemet på største alvor.

-Hvordan reagerer du på at ansatte i en av dine etater bruker hemmelige lydbånd for å sikre sin egen stilling?

-Jeg reagerte på dette, og det var derfor naturlig å be om en redegjørelse.

Samme dag sendte altså en av flyoperatørene i markedet, European Flight Center, en anmodning om at Dørum må gripe inn overfor Luftfartsverket. Flere i luftfartsmiljøet håper på det samme. Til om han vil følge opp konflikten i sertifikatavdelingen, svarer han.

-Jeg regner med at styret vil holde meg løpende orientert om saken, sier Odd Einar Dørum til Dagbladet.