Dørum krever svar

I kjølvannet av lydbåndskandalen ble Odd Einar Dørum fredag orientert av Luftfartsverket om problemene i sertifikatavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet skrev denne uka at flere ansatte i Luftfartsverkets sertifikatavdeling i all hemmelighet tar opp fortrolige samtaler med sine sjefer. Offentligjøringen av skandalen fikk direktør for Luftfartsinspeksjonen, Viggo Løfsgaard, til å reagere sporenstreks: Tirsdag starter et eksternt byrå arbeidet med å kartlegge arbeidsmiljøet og komme med forslag til tiltak. Fredag var samferdselsminister Odd Einar Dørum i møte med Luftfartsverkets styre.

-Det var naturlig å spørre om sertifikatavdelingen, og jeg fikk en redegjørelse av hvordan de jobber med saken. Redegjørelsen tyder på at direktør Ove Liavaag, styreleder Erlend Rian og de andre i ledelsen tar problemet på største alvor.

-Hvordan reagerer du på at ansatte i en av dine etater bruker hemmelige lydbånd for å sikre sin egen stilling?

-Jeg reagerte på dette, og det var derfor naturlig å be om en redegjørelse.

Samme dag sendte altså en av flyoperatørene i markedet, European Flight Center, en anmodning om at Dørum må gripe inn overfor Luftfartsverket. Flere i luftfartsmiljøet håper på det samme. Til om han vil følge opp konflikten i sertifikatavdelingen, svarer han.

-Jeg regner med at styret vil holde meg løpende orientert om saken, sier Odd Einar Dørum til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer