Dørum: Kriminelle skal prioriteres

Justisdepartementet med justisminister Odd Einar Dørum i spissen hevder at Politidirektoratet (POD) har full kontroll over utsendelsen av utlendinger, men understreker at kriminelle utlendinger skal prioriteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hatt møter med Politidirektoratet i dag og fått rapport om situasjonen. Vi synes direktoratet har håndtert dette tilfredsstillende og føler at situasjonen er under kontroll, sier statssekretær Jørn Holme, som snakker på vegne av justisminister Odd Einar Dørum, til Dagbladet.no.

Holme viser til at rundt 400 personer er sendt ut av landet i januar og 400 i februar.

Bare i januar økte imidlertid antallet asylsøkere til Norge med rundt 1500 personer, viser tall Dagbladet.no har innhentet. Og kriminelle asylsøkere som skulle vært sendt ut av landet blir i mange tilfeller gående fritt, dersom det ikke er grunnlag for varetektsfengsling.

Statssekretær Holme medgir at det fortsatt gjenstår en jobb å gjøre.

- Transport av kriminelle ut av landet skal prioriteres. Det er vi helt klare på, understreker Holme.

- Vi føler imidlertid etter dagens møter at Politidirektoratet har en tilfredstillende plan for å håndtere situasjonen.

Holme nekter å si noe konkret om planens innhold, og henviser bare til politidirektør Ingelin Killengreen på dette punktet. Alt Holme vil si om planen er at Dørum og Justisdepartmentet har full tiltro til at POD har situasjonen under kontroll.