Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dørum lover hjelp

Samferdselsminister Odd Einar Dørum forlanger at NSB Gardermobanens ledelse hjelper de som har fått gift i drikkevannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fortalte i går kveld samferdelsministeren hvor fortvilet beboerne i Østmarka var over funnet av gift i drikkevannet deres.

Dørums kommentar kom direkte:

- Det er en selvfølge at disse skal få hjelp. De som er rammet, skal skaffes rent drikkevann, sier samferdselsministeren.
Han registrerte i går at direktør i NSB Gardermobanen AS, Ottar Remman, beklaget feilen som er gjort.

Et brev fra bydelsoverlegen i Hellerud bydel hadde blitt liggende for lenge hos NSB Gardermobanen AS - og det ble i går beklaget.

Alvor

Akkurat det hjelper beboerne i Østmarka lite i øyeblikket. De kan ikke drikke vannet fra brønnene sine, og de er engstelige.

- Skjønner du at disse menneskene er engstelige, Dørum?
- Jeg forstår fortvilelsen. De som har angst, må kontaktes. Det er svært viktig at menneskene blir tatt på alvor, sier Odd Einar Dørum til Dagbladet.

Han er smertelig klar over kommunikasjonsproblemet i denne saken og sier derfor:

- Det er ikke reagert så raskt som det burde, overfor personene som i denne saken plages av uro og angst.

Tillitskrise

- Skjønner du at folks tillit til ledelsen i NSB Gardermobanen er liten?
- Hele denne saken har utviklet seg til en tillitskrise. Det har skjedd mye som ikke skulle skje, så som giftstoffene som har dukket opp i etterkant av arbeidet, og lekkasjene i Østmarka.

Han presiserer igjen at han sjøl har bedt om full oversikt over hele arbeidet og en status for hele området omkring Romeriksporten. Og at han forventer at det pålegget blir fulgt.
Samtidig har samferdselsminister Odd Einar Dørum tatt for gitt at byggherren har hatt god kontakt med alle involerte parter i saken.

Men helgas hendelser vitner ikke akkurat om god kommunikasjon.

Hele Norges coronakart