Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dørum og Telenor tause om Telia

Verken samferdselsminister Odd Einar Dørum eller Telenor vil kommentere ryktene om en nært forestående fusjon mellom det statlige norske teleselskapet og svenske Telia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor og Telia finner tonen

- Samferdselsdepartementet vurderer ulike alternativer i forbindelse med delprivatisering av Telenor. Spekulasjoner i media om hvilke alternativer som vil bli foretrukket, kan jeg av prinsipielle grunner ikke kommentere, sier Dørum i en pressemelding.

- Telenor har siden februar i fjor hatt samtaler med flere mulige alliansepartnere. Representanter for Telenors eiere har også nylig hatt samtaler med for eksempel British Telecom, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til NTB.

Telenor og Telia avbrøt 20. februar i fjor samtalene om sammenslåing. Telenor begrunnet bruddet med at «det lyktes ikke å komme fram til en enighet som innebar nødvendig balanse mellom de to selskaper».

Telenor og Telia er idag de to eneste nasjonale teleselskaper i Vest-Europa som ikke er i det minste delprivatisert. I budsjettforliket i Stortinget i fjor høst ble det enighet om at et forslag om delprivatisering av Telenor skal legges fram for de folkevalgte i løpet av vårsesjonen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media