Dørum: posten er for sein

Posten leverer ikke brev raskt nok, mener Samferdselsdepartementet. Kravet fra staten er at 93 prosent av a-posten skal være framme dagen etter at den blir sendt, men i flere måneder i fjor var det mindre enn en tredel av a-posten som kom fram innen fristen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Odd Einar Dørum (V) er langt fra fornøyd med situasjonen, og han sier til NRK at han selv har opplevd å få a-post som er både to og tre dager gammel. Posten mener mangel på postbud er noe av forklaringen, melder NRK.

I Oslo er situasjonen så alvorlig at Posten flere ganger ikke har hatt bud til å gå ruter. Resultatet er at mottakerne ikke får posten den dagen.

Samferdselsdepartementet gir konsesjon til Posten for fire år om gangen. I konsesjonen stilles det krav til hvor raskt prioritert post, det vil si a-post, skal deles ut. Kravet er at 93 prosent av posten skal være framme dagen etter. Men Posten når ikke dette målet. I flere måneder i fjor var kun 70 prosent av a-posten framme dagen etter.

Posten, som er statlig eid, må gi alle postbud samme lønn. Sammenlignet med andre arbeidstakere tjener postbudene bra i distriktene, mens Posten taper konkurransen om arbeidskraft i sentrale strøk. Dette vil samferdselsministeren gjøre noe med.

(NTB)