Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dørum var klar til å kaste Hermansen

Samferdselsminister Odd Einar Dørum (V) stilte i realiteten Telenor-sjef Tormod Hermansen overfor følgende valg: Forlat jobben eller kom med en uforbeholden beklagelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg oppfatter Hermansen som oppriktig, hvis ikke kunne jeg ikke akseptert beklagelsen, sier Dørum. Men det var åpenbart ingen enkel jobb å tvinge Hermansen i kne.

Mange timers samtaler mellom statsråden og Telenor-sjefen var nødvendig før Dørum fikk det som han ville.
Det første møtet mellom Hermansen og Dørum ble avbrutt like før midnatt natt til i går uten at floken var løst. Tormod Hermansen og styreformann Arnfinn Hofstad i Telenor var derfor igjen på plass hos samferdselsministeren grytidlig i går morges for at den konkrete ordlyden i Hermansens beklagelse skulle forelegges Dørum før den ble sendt ut i form av en pressemelding.

Påholden penn

Hermansens beklagelse er med andre ord skrevet med påholden penn fra statsråd Dørum. Det er derfor ikke særlig overraskende at samferdselsministeren er meget godt fornøyd.

- Hermansens beklagelse gir riktig uttrykk for alle forhold i denne saken, slik jeg ser det, sier Dørum.
Telenor-sjefens beklagelse er meget klar. Han innrømmer med klare ord å ha opptrådt illojalt overfor sin overordnede når han skriver:

«Jeg beklager å ha opptrådt slik i forbindelse med informasjon til partier på Stortinget, at det kan oppfattes å være illojalt overfor statsråd Dørum.»

Samrøre

Representanter for sentrumspartiene var tydelig fornøyd med Dørums opptreden i går. For sentrumspartiene har Tormod Hermansen lenge vært den fremste representanten for samrøre mellom Arbeiderpartiet og sentrale maktmennesker i næringslivet og byråkratiet. Næringsminister Lars Sponheim (V) og kulturminister Anne Enger Lahnstein (Sp) forsøkte på ingen måte å skjule sin tilfredshet med at sentrumsregjeringen har demonstrert styrke.

- Det er nytt å se Tormod Hermansen krabbe under linoleumen, men det er kul på gulvet ennå. Denne beklagelsen er det minste som måtte til, sier næringsminister og Venstre-leder Lars Sponheim til Dagbladet.

Han gjør det dermed klart at Hermansen var farlig nær grensa for hva regjeringen kunne akseptere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!