Dørum vil ikke endre fartsgrensene

Lillehammer: Samferdselsminister Odd Einar Dørum vil ikke endre fartsgrensene på norske veier. Fredag dannet han seg et inntrykk av trafikksituasjonen sammen med Utrykningspolitiet i Oppland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er opptatt av å få folk til å holde de fartsgrensene vi har, og jeg har ingen planer om å endre fartsgrenser, sier Dørum til NTB.

Etter ulykkessommeren på norske veier ønsket Dørum selv å ta ferietrafikken i øyesyn og tilbrakte hele fredag sammen med Utrykningspolitiet i Oppland. Han opplevde en ganske vanlig UP-dag og kan konstatere at fartssynderne representerer et tverrsnitt av den norske befolkningen.

Råkjører med småbarn

- Noen kjører for fort med veldig små barn i bilen. Det gjør inntrykk. Inntrykk gjorde det også at vi et sted passerte en skole like ved veien. Her var ikke fartsgrensen satt ned, forteller Dørum.

Venstrepolitikeren fastslår at han ikke vil kutte i budsjettet til gang- og sykkelveier, og han vil prioritere trafikksikkerhet i samferdselsbudsjettet for neste år.

Samferdselsdepartementet arbeider med flere tiltak for å bedre trafikksikkerheten. Et system med prikkbelastning ved trafikkforseelser er på trappene, det vil bli lavere promillegrense for bilister og påbud om håndfrie mobiltelefoner.

Motiverende

Distriktsleder Sverre Borge i Oppland UP synes det er positivt at samferdselsministeren tar seg tid til en dag sammen med dem.

- Det er motiverende for oss, sier han.

Dørum tilbrakte første halvdel av dagen i en sivil politibil på jakt etter fartssyndere. Han besøkte den stasjonære trafikkontrollen i Redalen nord for Gjøvik, og siste halvdel av dagen var han med en uniformert UP-bil.

- Folkene i Utrykningspolitiet er hverdagshelter som det er all grunn til å hedre. I løpet av denne dagen har jeg fått bekreftet hvor viktig det er med synlig politi på veiene, skryter Dørum.

Som 17-åring bestemte han seg for at han aldri skulle ta sertifikat. Dørum mener han ville vært en potensiell fare i trafikken som bilfører.

- Jeg er person som går rundt og tenker så mye, og for å kjøre bil bør du ha sunne reflekser, forklarer han.

<B>UT PÅ TUR:</B> Samferdselsminister Odd Einar Dørum og distriktsleder Sverre Borge i Utrykningspolitiet i Oppland inspiserer trafikken på E 6 nord for Lillehammer.
<B>UT PÅ TUR:</B>Samferdselsminister Odd Einar Dørum og distriktsleder Sverre Borge i Utrykningspolitiet i Oppland inspiserer trafikken på E 6 nord for Lillehammer.