Dørums rolle i Telia-saken granskes

Samferdselsminister Odd Einar Dørums opptreden i forbindelse med fusjonssamtalene mellom Telenor og Telia granskes nå av Riksrevisjonen. Dørum må svare for flere prinsipielt grunnleggende spørsmål om uklare ansvarsforhold og bruk av makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen, som er Stortingets kontrollorgan, ser nå nærmere på Dørums utøvelse av myndighet da fusjonssamtalene mellom Telenor og svenske Telia ble stoppet sist vinter.

Da det i vinter ble kjent at regjeringen hadde stoppet arbeidet for en gigantfusjon, måtte statsministeren redegjøre for Stortinget, og regjeringen ble pålagt å gjenoppta samtalene. Senere brøt forhandlingene sammen.

Eierrollen

Riksrevisjonen ser nå nærmere på eierrollen som tilligger samferdselsministeren. Han utøver sin myndighet over det heleide statsselskapet Telenor gjennom generalforsamlingen, som er selskapets øverste organ. Ifølge Adresseavisen legger Riksrevisjonen nå sin lupe over hvorvidt Dørum instruerte eller påla Telenor å stoppe fusjonssamtalene.

Samferdselsdepartemente svarer med henvisning til at Telenors styreformann og administrasjon ble orientert om at eierne ville avbryte sine samtaler. Departementet skriver: «Dette innebar at Telenor ikke kunne regne med å få generalforsamlingens støtte, dersom styret i Telenor ville legge fram forslag om sammenslåing av selskapene».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer