Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dørvakt avhøres om dobbeltdrapet

Morderen til Mohamed (8) og Anna-Lena (56) er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tipsene har strømmet inn til svensk politi etter det rystende dobbeltdrapet. Åtte år gamle Mohamed Ammouri var på vei til skolen da han ble vitne til at nabokvinnen Anna-Lena Svenson ble stukket ned.

Da gutten skrek om hjelp, ble han stukket i halsen av drapsmannen, som politiet tror er en psykisk forstyrret person.

Går med kniv

Spesielt tre personer har vekket politiets interesse:

Politiet har fått tips om en mann som flere ganger har uttalt et sterkt hat til faren til Mohamed. Denne personen går med kniv og er psykisk forstyrret. Han skal også være avhengig av alkohol og narkotika og passer dermed godt inn i profilen som politiet er i ferd med å lage seg av gjeringsmannen.

I går tok flere tipsere kontakt og fortalte at mannen også ved flere anledninger har prøvd å få hjelp til å ta Hassan Ammouri, åtteåringens far.

Mishandlet åtteåringens pappa

Blant dem som undersøkes ekstra grundig, er en dørvakt (39) som i fjor ble dømt for å ha mishandlet Mohameds far i mannens butikk, skriver Expressen. Mannen er også tidligere dømt for å ha forvoldt en annens død. Dødsfallet skjedde i 1997 etter bråk på et utested.

image: Dørvakt avhøres om dobbeltdrapet

Mannen sier til Expressen at han forstår at politiet vil snakke med ham:

-Men jeg har ingenting å skjule, sier han.

Et interessant spor er også den såkalte Nøkkelmannen. Expressen avslørte i går at en mann i 20-årene ved mange anledninger har oppholdt seg utenfor skolegårder og barnehager i området. På et tidspunkt valgte skolen å varsle foreldre og be dem snakke med barna om at de ikke må bli med fremmede.

Mannen er ikke identifisert.

Leter etter mannen

Over hundre politifolk deltok i natt i jakten på drapsmannen. Området rundt hjemmene til de to ofrene blir patruljert av politiet.

Linköping er i sorg og sjokk etter drapene, og i hele går var alle innganger til skoler og barnehager låst. Foreldre fulgte og hentet barna sine på skolen, og mange sørget for å låse inngangsdører og å gå flere sammen. I natt var det nesten ingen som våget seg ut, skriver Expressen.

Det er gjort flere funn etter gjerningsmannen. En eske med en mørk lue som er funnet, kan stamme fra mannen. Det skal være funnet blodflekker som kan stamme fra et offer. Luen kan være et avgjørende spor fordi den kan inneholde hårstrå som avslører mannens DNA.

Politiet samarbeider tett med andre politidistrikter og oppsøker unge menn med psykiske problemer og utagerende adferd. Flere adresser blir overvåket.

DREPT:</B> Lille Mohamed var på vei til skolen da han ble drept. Linköping er i sjokk.
SORG:</B> Venner, naboer og klassekamerater er rystet etter at to uskyldige ble drept i morgentimene på tirsdag. Tipsene strømmer inn til politiet, men drapsmannen er fortsatt på frifot.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media