Dørvakt ble knivstukket etter krangel i toalettkø

Politiet ber vitner til drapsforsøket på Aker Brygge i helga ta kontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet står foreløpig uten spor og ber om hjelp fra publikum etter at en dørvakt ble knivstukket på restauranten Alfreds Hage på Aker Brygge rundt klokka 01.30 natt til lørdag.

- Vi etterlyser to menn som løp fra stedet, som vi foreløpig ikke vet hvem er. Mennene skal ha dekt seg til med klær over hodet, sier Grete Lien Metlid ved Voldsavsnittet til Dagbladet.

Hun sier at saken er mer alvorlig enn det som framkom i mediene i helga, og at knivstikkingen nå etterforskes som et drapsforsøk.

- Vi ønsker kontakt med personer som har sett hva som skjedde, og personer som var vitne til en konflikt som oppstod i toalettkøen før knivstikkingen, sier Metlid.

Krangel i køen De to mennene skal nemlig ha vært involvert i en krangel i køen til toalettet på utestedet, noe som førte til at dørvaktene ble tilkalt.

- Vi håper noen i køen har oppfattet hva som skjedde, ble sagt, hvordan mennene snakket og så videre. Vi vet det må være mennesker som var på stedet som kan hjelpe oss å identifisere mennene, sier Metlid.

Tilstandene til dørvakten har vært kritisk gjennom helga, og han ble operert senest natt til mandag. Politiet har ikke fått snakket med ham, og er usikre på hvor lang tid det tok fra situasjonen i toalettkøen til selve knivstikkingen. 

Politiet har ingen opplysninger om at den skadde dørvakten og gjerningsmennene kjente til hverandre fra før. Politiet fikk melding om slagsmålet klokka 01.39.

Dekte seg til Metlid forteller at situasjonen utenfor restauranten var kaotisk i minuttene etter knivstikkingen, og at en annen ansatt forsøkte å løpe etter de to mennene da de flyktet fra stedet.

De antatte gjerningsmennene løp i retning rundkjøringen ved Aker Brygge, videre forbi drosjeholdeplassen og inn på parkeringsplassen bak Latter. Siste observasjon av de to er i Munkedamsveien i nærheten av Thon Hotell Vika.

- Ting har gått fort for seg, men dette skjedde på Aker Brygge, relativt tidlig på natta, og de to skal tydelig ha forsøkt å dekke seg til da de løp fra stedet, sier Metlid.

- Vi ønsker opplysninger om hvem de er, og hvor de tok veien videre, om de tok il eller drosje, eller forsvant videre til fots, sier hun.

Jarle Fløtterud, vaktleder ved kriminalvakta, opplyste til Dagbladet i helga at de antatte gjerningsmennene skal ha hatt østeuropeisk-lignende utseende, og at en av dem skal ha vært kraftig, mens den andre var tynn.

Tips/opplysninger i saken kan meldes til Kriminalvakta på telefon 22 66 99 66.