Dørvakt pågrepet for drap ved dansk utested

Minst en person er drept og flere er alvorlig såret etter at fire maskerte personer åpnet ild ved et populært utsted i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapet skjedde ved 19.30-tida i kveld, da en mørk BMW med fire maskerte personer kom kjørende ved siden av det svært populære utstedet Café Rust på Nørrebro i København, der en rekke norske artister har opptrådt.

Ifølge den danske avisa Politiken bekrefter politiet at en dørvakt ved det aktuelle utestedet og en av hans bekjente er pågrepet og mistenkt for skyteepisoden, som kostet en mann i 20-årene livet.

Vitner til skyteepisoden sier at gjerningsmennene skjøt målrettet mot to personer. En mann i 30-årene ble også rammet av et skudd, i låret.

Brødre

- Den drepte og en av de skadde skal tilhøre det kriminelle miljøet på Nørrebro. De er godt kjent av politiet, sier vaktsjef Preben Jensen hos politiet til nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet var de to brødre. Politiet antar at drapsvåpnet var en pistol. Skuddene falt da de to brødrene - muligens sammen med noen andre - kom i håndgemeng med dørvakta.

Politi og ambulanse var raskt på stedet, men klarte ikke å gjenopplive den omkomne. Det strømmet til med mennesker til åstedet, og det oppsto bråk mellom politiet og venner av den drepte.

Drapet skjedde bare en drøy time før den kjente danske artisten Kenneth Thordal skulle gå på scenen på utestedet.

- Narkooppgjør

Danmarks Radio skriver på sine nettsider at de har fått ubekrefte meldinger om at drapet var et oppgjør i narkomiljøet i byen.

Mannen som ble drept skal ha vært innehaver av en hasjklubb.

Dørvakten og den andre pågrepne blir avhørt i løpet av natta, hvor det avgjøres om de skal siktes for drapet, som skjedde bare en måned etter at fire mennesker ble skutt i Christiana i det som skal ha vært et oppgjør i narkomiljøet.

(Dagbladet.no følger saken)