Dørvakt skutt på åpen gate

En dørvakt ble skadd i et skytedrama i Kirkegata i Oslo i natt. En gutt i midten av 20-årene dro først opp en pistol - og så en til. Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi kjenner identiteten, men har foreløpig ikke pågrepet ham, sier vaktleder Sindre Flaate ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt. To andre menn er pågrepet, mistenkt for medvirkning til skytingen. De to ble pågrepet i en bil som vitner mener skytteren flyktet i fra åstedet.

Ifølge Aker sykehus er dørvakten ikke alvorlig skadd. Skuddet har bare streifet ham, og det er ikke funnet metallrester låret. Han er ikke operert, men ligger på sykehuset til observasjon.

Skutt i låret

Det var ved midnatt at det oppsto munnhuggeri mellom en 34 år gammel dørvakt og en gjest ved et utested i Kirkegaten i Oslo sentrum. Plutselig trakk gjesten våpen og fyrte av skudd mot dørvakten. Skuddene traff ikke, og dørvakten skal ha sprunget etter skytteren for å ta ham. Da smalt det på nytt og den 34 år gamle dørvakten ble truffet av et skudd i låret. Til sammen skal det ha blitt avfyrt seks eller sju skudd.

- Funn av tomhylser og prosjektil på åstedet viser at vakten ble skutt med et våpen i kaliber .22, sier Flaate. Dette er fint kaliber, men på kort hold, og ved treff i vitale organer kan et slikt skudd være dødelig for et menneske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer