Dørvakt skutt på åpen gate

En dørvakt ble skadd i et skytedrama i Kirkegata i Oslo i natt. En gutt i midten av 20-årene dro først opp en pistol - og så en til. Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kjenner identiteten, men har foreløpig ikke pågrepet ham, sier vaktleder Sindre Flaate ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt. To andre menn er pågrepet, mistenkt for medvirkning til skytingen. De to ble pågrepet i en bil som vitner mener skytteren flyktet i fra åstedet.

Ifølge Aker sykehus er dørvakten ikke alvorlig skadd. Skuddet har bare streifet ham, og det er ikke funnet metallrester låret. Han er ikke operert, men ligger på sykehuset til observasjon.

Skutt i låret

Det var ved midnatt at det oppsto munnhuggeri mellom en 34 år gammel dørvakt og en gjest ved et utested i Kirkegaten i Oslo sentrum. Plutselig trakk gjesten våpen og fyrte av skudd mot dørvakten. Skuddene traff ikke, og dørvakten skal ha sprunget etter skytteren for å ta ham. Da smalt det på nytt og den 34 år gamle dørvakten ble truffet av et skudd i låret. Til sammen skal det ha blitt avfyrt seks eller sju skudd.

- Funn av tomhylser og prosjektil på åstedet viser at vakten ble skutt med et våpen i kaliber .22, sier Flaate. Dette er fint kaliber, men på kort hold, og ved treff i vitale organer kan et slikt skudd være dødelig for et menneske.

Den skadde dørvakten ble først brakt til legevakten, men senere overført til Aker sykehus.

Pågrepet

Skytteren stakk av i en bil, som ble sett av vitner. Bilen ble ved 00.30-tiden stoppet av politiet, og to menn på 33 og 24 år ble pågrepet. Begge er opprinnelig fra Iran. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

- Politiet fant ingen våpen i bilen, sier Flaate.

De pågrepne var mandag morgen ikke avhørt av politiet, men ifølge Flaate ville avhørene komme i gang i løpet av formiddagen.

Den skadde dørvakten hadde mandag morgen bare avgitt en kort forklaring til politiet.

- Foreløpig vet vi ikke hva som er bakgrunnen for at det ble løsnet skudd, sier Flaate.

Han synes ikke det var spesielt smart av dørvakten å følge etter den bevæpnede mannen.

- Vi fraråder folk på det sterkeste å forfølge bevæpnede personer, sier han.

(NTB)