Dørvakt truet med machete

- Hva skal man gjøre, da? sier dørvakta, som sier han handlet i selvforsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Han var utstyrt med et balltre, og var på tur inn i lokalet for å ta betjeningen. Vi måtte stoppe ham, og jeg brukte det første jeg fant for å skremme ham vekk, sier dørvakt Tor Gunnar Seem (32) til Trønder-Avisa.

32-åringen dro like godt fram et 50 centimeter jungelkniv som han truet den berusede utelivsgjesten med. Nå risikerer dørvakta å miste lisensen etter episoden som fant sted på utestedet Cafe Madam Brix i Steinkjer natt til søndag.

Truet betjeningen

Den 47 år gamle berusete gjesten hadde tidligere på kvelden begynt å sjikanere andre gjester på utestedet. 47-åringen er tidligere voldsdømt og politiet ble tilkalt.

Da politiet hentet mannen, ropte han til betjeningen at han skulle komme tilbake for å ta dem. Ved midnatt dukket han opp igjen med balltre og truet høylytt med å gjøre alvor av truslene mot betjeningen.

Det var da dørvakt Tor Gunnar Seem dro fram macheten han hadde liggende i en treningsbag i bagasjerommet på bilen sin.

- Hva skal man gjøre, da? Politiet var et stykke unna, og 47-åringen var på tur inn.

- Skulle jeg ha ventet til han hadde gått løs på noen med balltreet, sier Seem til Trønder-Avisa.

Han sier at han dro fram macheten av hensyn til egen sikkerhet og av sikkerheten til betjeningen og de 40 andre i festlokalet.

- Langt over streken

Politiet i Steinkjer er imidlertid ikke begeistret for framgangsmåten til dørvakta.

- Dette er selvsagt å gå langt over streken. Nå hevder han det var i selvforsvar. Vi har forståelse for at dørvaktene har en vanskelig jobb, men å bevæpne seg med machete er å gå langt over streken, sier Trond Garberg ved Steinkjer politistasjon i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Han sier det ikke er kommet helt på det rene hvorfor dørvakta hadde macheten liggende lett tilgjengelig mens han var på jobb.

- Det er jo ikke helt vanlig at dørvakter anskaffer seg og har med seg en machete på jobb. Han har forklart at det var i forbindelse med at han har drevet med kampsport, sier Garberg.

Både dørvakta og den berusede pubgjesten kan forvente seg forelegg etter helgas episode. I tillegg risikerer 32-åringen å miste lisensen som dørvakt. Lisensen forutsetter godkjenning fra politiet, og politiet vil nå vurdere på nytt om Seem er egnet til å jobbe som dørvakt.

BESLAGLAGT: Både denne 50 centimeter lange macheten og 47-åringens balltre ble beslaglagt av politiet.