- Dørvaktene ba om bråk

- Vi har ventet på at en eller annen skulle skyte mot dørvaktene på Snorre. De har bedt om bråk lenge, ved å nekte oss å komme inn, sier «Pippa» (18). Han kjente godt 20-åringen som er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet snakket i går med flere ungdommer i det pakistanske miljøet. De fleste vet hvem pistolmannen er. Alle bekrefter at de nektes adgang til Snorre Kompagniet.

- Det er fryktelig trist med han som døde. Han var på feil sted til feil tid. Men jeg forstår at han skjøt. Jeg har ofte hatt lyst til å skyte mot vaktene selv, sier «Waldo» (17).

Ikke gjenger

Guttene vil ikke stå fram med navn og bilde. Det er mest av frykt for at politiet skal «ta dem» for deres meninger om utestedet Snorre. De hevder de ikke går bevæpnet på byen og avviser at de tilhører noe kriminelt belastet miljø.

- Våpen kan vi skaffe, men det kan de fleste som vanker på byen, sier «Pippa». Han kjente den siktede 20-åringen som en rolig og hyggelig person. - Det er feil å si at han tilhørte noen av gjengene. Han holdt seg mye for seg selv og gikk ikke så ofte ut. Vi pleide å spille fotball sammen, sier 18-åringen.

- Rasistisk utested

Verken han eller vennene er overrasket over at noen i miljøet skyter mot Snorre.

- Det er mange pakistanere som har ønsket å banke opp dørvaktene på Snorre. At 20-åringen skulle skyte, forbauser meg litt. Jeg vet ikke hvor han fikk tak i pistolen, sier «Pippa» og trekker på skuldrene. - Vi blir nektet å komme inn fordi vi har en annen hudfarge. Jeg var blant annet på en klassefest vi skulle feire på Snorre. Da nektet dørvaktene å slippe meg inn. De sa at jeg hadde på meg joggesko, noe som ikke stemte. Da jeg byttet sko med en kamerat, nektet de meg igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer