Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dørvaktene ba om bråk

- Vi har ventet på at en eller annen skulle skyte mot dørvaktene på Snorre. De har bedt om bråk lenge, ved å nekte oss å komme inn, sier «Pippa» (18). Han kjente godt 20-åringen som er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet snakket i går med flere ungdommer i det pakistanske miljøet. De fleste vet hvem pistolmannen er. Alle bekrefter at de nektes adgang til Snorre Kompagniet.

- Det er fryktelig trist med han som døde. Han var på feil sted til feil tid. Men jeg forstår at han skjøt. Jeg har ofte hatt lyst til å skyte mot vaktene selv, sier «Waldo» (17).

Ikke gjenger

Guttene vil ikke stå fram med navn og bilde. Det er mest av frykt for at politiet skal «ta dem» for deres meninger om utestedet Snorre. De hevder de ikke går bevæpnet på byen og avviser at de tilhører noe kriminelt belastet miljø.

- Våpen kan vi skaffe, men det kan de fleste som vanker på byen, sier «Pippa». Han kjente den siktede 20-åringen som en rolig og hyggelig person.
- Det er feil å si at han tilhørte noen av gjengene. Han holdt seg mye for seg selv og gikk ikke så ofte ut. Vi pleide å spille fotball sammen, sier 18-åringen.

- Rasistisk utested

Verken han eller vennene er overrasket over at noen i miljøet skyter mot Snorre.

- Det er mange pakistanere som har ønsket å banke opp dørvaktene på Snorre. At 20-åringen skulle skyte, forbauser meg litt. Jeg vet ikke hvor han fikk tak i pistolen, sier «Pippa» og trekker på skuldrene.
- Vi blir nektet å komme inn fordi vi har en annen hudfarge. Jeg var blant annet på en klassefest vi skulle feire på Snorre. Da nektet dørvaktene å slippe meg inn. De sa at jeg hadde på meg joggesko, noe som ikke stemte. Da jeg byttet sko med en kamerat, nektet de meg igjen.

- De dyttet meg vekk foran alle de norske kameratene mine, og det var bare jeg som ble avvist, sier «Pippa».

Ungdommene innrømmer at de har kommet inn på utestedet ved ulike anledninger, men hevder at de som oftest blir trakassert og nektet.

- Vi har opplevd dette på noen andre utesteder også, men på dette stedet nekter de oss konsekvent inngang. Vi har snakket med utekontakten om det, men det hjelper ikke, sier «Doffen» (18).

Forstår pistolmannen

Alle i miljøet vi snakket med i går, forsto den siktedes reaksjon.

- Vi vet ikke hva som skjedde, men han ble neppe nektet bare fordi han var full. Dørvaktene kommenterte nok både skoene og antrekket hans før han ble lempet vekk.

- De burde være forberedt på at en pakistaner tar hevn, sier «Balli».
Pakistanerne Dagbladet var i kontakt med oppholder seg mye i Oslo sentrum. Flere av dem har kveldsjobber her. De innser at holdningene og utsagnene deres kan vekke reaksjoner.

- Det blir nok ikke lettere å være pakistaner på byen etter denne episoden.

- Dørvaktene på Snorre er de siste som burde være overrasket over at det ble skutt mot dem, sier «Pippa».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!