Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dørvakter banket opp gjest i håndjern - dømt til fengsel

- En hevnaksjon, ifølge Oslo tingrett. Fire vakter slo, sparket og tok kvelertak på frisør (26).

POPULÆRT STED: Spise- og utestedet Onkel Donald ligger i Universitetsgata, midt i Oslo sentrum. (Bildet ble tatt i forbindelse med en utelivstest i 2008, og personene på bildet har ingenting med dørvaktsaken å gjøre) Arkivfoto: NINA HANSEN
POPULÆRT STED: Spise- og utestedet Onkel Donald ligger i Universitetsgata, midt i Oslo sentrum. (Bildet ble tatt i forbindelse med en utelivstest i 2008, og personene på bildet har ingenting med dørvaktsaken å gjøre) Arkivfoto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Fire menn som tidligere jobbet som dørvakter ved utestedet Onkel Donald er i Oslo tingrett dømt til fengsel, etter at de  utøvde omfattende vold mot en aggressiv gjest, også etter at mannen var overmannet.

Ifølge dommen skjedde volden under særdeles skjerpende omstendigheter, fordi den ble begått av flere i fellesskap og har karakter av mishandling.

«(...) det [er] bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at vaktene forsettlig tilførte [N.N.] slag, spark og hode/halsgrep mens han lå nede på bakken med 3-4 vakter over seg», skriver tingrettsdommer Lise-Lena Kjønstad.

- HevnaksjonMishandlingen skjedde 15. mars 2009, i 01.20-tida på det populære utestedet. Opptakten skal ha vært at det 26 år gamle offeret gjorde et utfall mot en vakt da han ble nektet adgang fordi skoene hans ikke var fine nok.

26-åringen ble først brutalt pågrepet, lagt i bakken og påsatt håndjern, før ordensvaktene førte ham bort fra inngangspartiet og bak en nødutgang. Der skal den verste volden ha skjedd, før den skadde og livredde mannen ble satt fri og segnet om på gata.

Dommerne bemerker at det er uklart hvem som gjorde hva mot fornærmede, men understreker at ingen av vaktene prøvde å stoppe eller hindre voldshandlingene. De tiltalte har hevdet at de handlet i nødverge, men retten mener at den uregjerlige gjesten for lengst var fullstendig overmannet av fire trente dørvakter da volden fortsatte.

«Angrepet var da avverget, nødvergesituasjonen over og handlingene fremstår som en hevnaksjon fra de tiltaltes side», heter det i dommen.

Seks måneders fengsel26-åringen som ble banket opp fikk hjernerystelse, ribbeinsbrudd og forstuet venstre albue og venstre kne.

Tre av mennene, 45, 31 og 19 år gamle, ble dømt til fengsel i seks måneder, mens den siste tiltalte (30) fikk 30 dagers fengsel fordi han var aktiv i den mindre alvorlige volden ute på gata.

De to eldste dørvaktene er med på eiersiden av det aktuelle vaktselskapet. 45-åringen er sjef i selskapet og har jobbet som vakt i rundt 20 år.Tingretten mener det ikke finnes noen formildende omstendigheter for angrepet på Onkel Donald-gjesten.

Retten understreker også at dørvakter ikke har politimyndighet og at de er underlagt samme regelverk som den vanlige borgere når det gjelder pågripelser.

Onkel Donald har ifølge ledelsen ved stedet avsluttet samarbeidet med det aktuelle vaktselskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!