Døve mister undervisning

Studentene frykter at eksamen står i fare.

FORTVILER: Anette Årnes (t.v.) og Stine Bay-Christensen fortviler over situasjonen streiken setter dem i. Her sammen med noen av de andre døve studentene som taper verdifull undervisning ved høyskoler og universitet. Foto: Steinar Buholm
FORTVILER: Anette Årnes (t.v.) og Stine Bay-Christensen fortviler over situasjonen streiken setter dem i. Her sammen med noen av de andre døve studentene som taper verdifull undervisning ved høyskoler og universitet. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stine Bay-Christensen (26) studerer grafisk design, mens venninnen Anette Årnes (25) studerer interiør ved Norges Kreative Fagskole. Sammen med andre døve studenter ved universiteter og høyskoler er de urolige for hva som skjer hvis ikke tolkene og staten kommer til enighet.

— Jeg er virkelig bekymret for at jeg ikke klarer å henge med. Hvis jeg ikke får tolk raskt, er jeg redd for at jeg ikke skal klare å fullføre utdannelsen.

Jeg håper og krysser fingrene for at politikerne er våkne nok til å forstå vår situasjon! Jeg vil fullføre utdannelsen og bli grafisk designer. Men da må jeg ha tolk, opplyser Stine Bay-Christensen.

Sjanseløs Anette Årnes føler at hun er satt langt tilbake.

—?Jeg sitter med en vond følelse av ikke å få nok kunnskap. Det gjenstår mange forelesninger, veiledninger og gruppearbeid fram mot eksamen. Uten tolk er jeg sjanseløs, understreker Anette Årnes.

Døvetolkene beklager sterkt at studentene rammes av streiken, men mener de ikke har noe annet valg enn å aksjonere.

—?Frilanstolker som tolker for hørselshemmede og døvblinde har i mange år kjempet for bedre lønnsvilkår uten å lykkes, sier Hannah Birgitte Ruud i Tolkeforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer