Dotcom-døden tar ferie

Internettselskaper holdt mannen med konkursljåen unna i juli. Et e-handelsselskap - hold deg fast - gikk til og med i pluss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten så mange nettselskaper stengte dørene i juli, sammenlignet med april, mai og juni.

- Dette er utrolig. Vi trodde at toppen var nådd i juni, men turte ikke å si det høyt, sier Tim Miller i selskapet Webmergers til Cnet. De har utført den positive målingen for juli.

Døden tar ikke ferie

Millers karakteriserer nedgangen som dramatisk. Kanskje det skyldes sommeren, men:

- Døden tar ikke ferie.

Så Dotcom-ere kan ikke ta det helt med ro. Webmerger tror nemlig at flere vil stenge dørene fram mot jul, da investorene forbereder seg mot at året slutter.

Gladnyhet

I tillegg til at færre nettselskaper går av med døden, går noen i pluss. E-handelsselskapet Priceline har lagt fram sitt aller første positive kvartalsregnskap. Overskuddet skyldes kostnadskutt, redusert markedsføring og økt omsetning, melder Digitoday.

Pricelines forretningside er at du som kunde forteller hva du vil kjøpe og til hvilken pris. I gjengjeld kan du ikke bry deg så mye hvordan Priceline skaffer deg varen.

Eksempelvis kan du få kjøpt en billig flybillett hvis du aksepterer at flyselskap og avreisetidspunkt blir klart etter at du har kjøpt billetten. Din garanti som kunde er at Priceline kun samarbeider med kjente merkevarer.