Døtre til blasfemi-dømt kvinne: Vi ble også angrepet

Hun ble angrepet og arrestert for blasfemi i 2009. Så ble den kristne pakistaneren Asia Bibi dømt til døden. Nå forteller døtrene om den grusomme hendelsen.

BA FOR SIN MOR:  Tre av Asia Bibis døtre holder et bilde av moren opp da de i 2011 tryglet om at hun skulle bli løslatt. Den kristne kvinnen Bibi ble i 2010 dømt til døden for blasfemi i Pakistan. Foto: Reuters
BA FOR SIN MOR: Tre av Asia Bibis døtre holder et bilde av moren opp da de i 2011 tryglet om at hun skulle bli løslatt. Den kristne kvinnen Bibi ble i 2010 dømt til døden for blasfemi i Pakistan. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2010 ble den kristne pakistanske kvinnen Asia Bibi dømt til døden for blasfemi. Bibi sitter fremdeles i fengsel og venter på å bli henrettet, mens familien desperat forsøker å anke dommen for andre gang.

Ble kalt uren Det var i 2009 at Bibi skal ha drukket av samme vann som de muslimske kvinnene hun jobbet sammen med da det oppsto en krangel mellom dem.

Av de muslimske kvinnene ble hun betegnet som uren fordi hun var kristen.

Under krangelen skal Bibi ifølge dommen mot henne angivelig ha kommet med blasfemiske uttalelser. Det er strengt forbudt i Pakistan, og ble i Bibis tilfelle straffet med en dødsdom.

Ble angrepet Da hendelsen ble kjent i landsbyen Bibi bodde i, ble hun angrepet. Nå forteller to av hennes døtre om den grusomme hendelsen fra 2009 til britiske Daily Mail.

I intervjuet forteller døtrene Esham Masih og Esha at også de ble utsatt for vold fra morens angripere.

Esham Masih var ni år gammel da moren hennes ble angrepet, og det fem år lange marerittet begynte. Familien er nå ifølge dem selv ikke trygge noe sted i Pakistan, og har flyktet fra landsbyen de kalte hjem helt til 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer