Døtre til blasfemi-dømt kvinne: Vi ble også angrepet

Hun ble angrepet og arrestert for blasfemi i 2009. Så ble den kristne pakistaneren Asia Bibi dømt til døden. Nå forteller døtrene om den grusomme hendelsen.

 BA FOR SIN MOR:  Tre av Asia Bibis døtre holder et bilde av moren opp da de i 2011 tryglet om at hun skulle bli løslatt. Den kristne kvinnen Bibi ble i 2010 dømt til døden for blasfemi i Pakistan. Foto: Reuters
BA FOR SIN MOR: Tre av Asia Bibis døtre holder et bilde av moren opp da de i 2011 tryglet om at hun skulle bli løslatt. Den kristne kvinnen Bibi ble i 2010 dømt til døden for blasfemi i Pakistan. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2010 ble den kristne pakistanske kvinnen Asia Bibi dømt til døden for blasfemi. Bibi sitter fremdeles i fengsel og venter på å bli henrettet, mens familien desperat forsøker å anke dommen for andre gang.

Ble kalt uren Det var i 2009 at Bibi skal ha drukket av samme vann som de muslimske kvinnene hun jobbet sammen med da det oppsto en krangel mellom dem.

Av de muslimske kvinnene ble hun betegnet som uren fordi hun var kristen.

Under krangelen skal Bibi ifølge dommen mot henne angivelig ha kommet med blasfemiske uttalelser. Det er strengt forbudt i Pakistan, og ble i Bibis tilfelle straffet med en dødsdom.

Ble angrepet Da hendelsen ble kjent i landsbyen Bibi bodde i, ble hun angrepet. Nå forteller to av hennes døtre om den grusomme hendelsen fra 2009 til britiske Daily Mail.

I intervjuet forteller døtrene Esham Masih og Esha at også de ble utsatt for vold fra morens angripere.

Esham Masih var ni år gammel da moren hennes ble angrepet, og det fem år lange marerittet begynte. Familien er nå ifølge dem selv ikke trygge noe sted i Pakistan, og har flyktet fra landsbyen de kalte hjem helt til 2009.

- Vennene mine fortalte meg at noen angrep moren min i åkeren hvor hun jobbet, sier hun til Daily Mail og fortsetter å beskrive hendelsen:

- Jeg hastet meg til stedet og fant henne etter at hun hadde blitt terrorisert av en gjeng menn. De hadde revet i stykker klærne hennes.

Ble dratt til landsbyen Esham løp så tilbake til deres hjem og hentet nye klær til moren. Da hun kom tilbake til åkeren var mennene tilbake.

- Da terroriserte de oss begge.

Så dro angriperne Bibi til sentrum av landsbyen.

- Vi gråt begge to, men ingen hørte på oss.

Etter en halvtime kom politiet. Moren til Esham ba datteren om å løpe hjem for å hente faren, men hadde hadde søkt tilflukt hos onkelen til Esham. Hun løp derfor tilbake til moren. Da var hun blitt arrestert av politiet.

Så har en rekke rettsrunder fulgt.

Avslo anke Nylig ble Bibis anke avslått for andre gang. Nå prøver familienes advokat å anke dommen enda høyere opp i det pakistanske rettssystemet.

Dommen vakte stor oppsikt i store deler av verden da den ble kjent. Daværende pave Benedict ba i 2010 pakistanske myndigheter om å løslate Bibi i en tv-sendt tale foran tusenvis av mennesker.

Det ventes imidlertid at Bibi etter hvert blir løslatt når saken når høyere rettsinstanser i Pakistan, men ingenting er sikkert. Inntil videre forblir hun fengslet.

 I FENGSEL:  Asia Bibi har vært fengslet siden 2010. Foto: AP
I FENGSEL: Asia Bibi har vært fengslet siden 2010. Foto: AP Vis mer