Frogner-drapet

- Døtrene har det tøft

De pårørende etter Frogner-drapet ivaretas av nær familie, opplyser deres bistandsadvokat.

FENGSLES: Den siktede mannen etter drapet på Frogner blir varetektsfengslet i fire uker, ifølge kjennelsen fra retten. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ida Andenæs i Elden Advokatfirma er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende etter at en kvinne ble skutt og drept på Frogner i Oslo onsdag morgen.

- Det er to døtre som har mistet moren sin. De har det åpenbart tøft i denne situasjonen, som jo er dramatisk, sier hun til Dagbladet.

BISTAND: Advokat Ida Andenæs i retten. Foto: Heiko Junge / NTB
BISTAND: Advokat Ida Andenæs i retten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Døtrene ivaretas av nær familie, og ønsker nå ro i situasjonen, opplyser Andenæs.

Siktet innlagt

Den siktede mannens forsvarer Ole Petter Drevland bekrefter overfor Dagbladet at den siktede legges inn på en psykiatrisk avdeling.

- Han er mentalt sliten. Det har bare forverret seg. Det er derfor det nå ender opp med en innleggelse på psykiatrisk. Dette er en ren behandlingsinnleggelse, sier han til Dagbladet.

NRK omtalte innleggelsen først.

Den siktede mannen har samtykket til varetektsfengsling i fire uker. Det er ikke kjent hvordan siktede stiller seg til drapssiktelsen.

BLOMSTER OG LYS: Det er lagt ned lys og blomster der kvinnen ble skutt og drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOMSTER OG LYS: Det er lagt ned lys og blomster der kvinnen ble skutt og drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det foreligger etter rettens syn en reell mulighet for at siktede kan greie å forspille bevis, blant annet ved å fjerne spor og påvirke vitner, og retten mener at han mest sannsynlig kommer til å benytte denne muligheten hvis han løslates. Saken er svært alvorlig og siktede vil ha interesse av å forspille bevis, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Pågrepet på E18

Siktede ble pågrepet på E18 kort tid etter at politiet fikk melding om hendelsen.

På spørsmål fra Dagbladet om politiet nå har mer informasjon om hendelsesforløpet og siktedes bevegelser i forkant av drapet, svarer leder for etterretning og etterforskning ved Oslo-politiet, Grete Lien Metlid:

- Ja, det er noe vi er veldig opptatt av nå. Informasjon om hva som skjedde i Tostrups gate, men også bevegelser i forkant. Det jobber vi med nå og har stor oppmerksomhet på. I en slik kartlegging er det vanlig at politiet innhenter data fra aktuelle overvåkningskameraer, bomstasjoner og teledata, som kan bidra til å fastsette siktedes bevegelser før og etter drapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer