Døv kvinne døde etter vold

To personer siktet i Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 59 år gammel kvinne, bosatt i Moss, døde mandag på Moss sykehus. Hennes samboer gjennom flere år, og en annen mann, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Sykehuset varslet

En ambulanse ble tilkalt til kvinnens leilighet ved 21-tida søndag kveld. Hun var da bevisstløs og ble fraktet til sykehuset. Personalet reagerte på skadene på kvinnen og tilkalte politiet. Mandag døde kvinnen av skadene hun var påført.

- Sykehuset kontaktet oss på grunn av ytre merker på kvinnen, som de antok var forenlig med vold. Dette er vanlig prosedyre når personalet mener skader gir grunn til mistanke, sier politiadvokat Vidar Wiik til dagbladet.no.

Wiik opplyser at det var flere personer tilstede i leiligheten søndag kveld. Mandag ble to personer tatt inn til avhør og senere siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mennene er begge i 50-årene og har godtatt fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Men ingen av dem erkjenner straffeskyld.

Hjelp fra KRIPOS

- KRIPOS har vært inne og hjulpet oss med vurderingen av åstedet. De hjelper til med en del oppgaver knyttet til spor i leiligheten og vurderingen av den videre etterforskningen, sier politiadvokat Wiik.

Foreløpig har politiet ingen mening om motivet bak den tragiske hendelsen.

- Obduksjonen er ikke avsluttet og vi vil også foreta flere avhør, både av vitner og de siktede. Vi er fortsatt veldig tidlig i prosessen, sier Wiik.