Dovendyret tviholder på treet mens menn hogger det ned. Dette er den brutale sannheten bak turistnæringen

Fanger dovendyr i Amazonas for at turister kan ta selfier med dem.

UROVEKKENDE BILDER: Undersøkelser gjort av dyrevernorganisasjonen World Animal Protection avslører hvordan dovendyr brutalt blir bortført fra det fri, slik at uvitende turister kan ta søte selfier med dyrene. Video: World Animal Protection Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste måneden har flere urovekkende bilder fra Amazonas-regnskogen sett offentlighetens lys. Organisasjonen World Animal Protection har avslørt hvordan ville dovendyr blir brutalt fanget og solgt til turistnæringen.

I fangenskap kan dovendyrene dø etter bare seks måneder som følge av angst og stress. Alt dette gjøres slik at turister i Sør-Amerika kan få ta en selfie med de søte dyrene, skriver organisasjonen på sine nettsider.

I en video publisert i går kan en se hvordan to menn hogger ned et tre midt i regnskogen like ved Iquitos i Peru. I toppen av treet klamrer et dovendyr seg fast. Like etterpå deiser det 30 meter rett ned, da trehoggerne lykkes.

Deretter dyttes det hjelpeløse dyret ned i ei plastpose, før den føres bort fra skogen.

Se video øverst i saken.

- Opprettholdes av uvitende turister

Disse opptakene er gjort av en etterforsker i dyrevernorganisasjonen. Videoen viser også hvordan dyret like etterpå blir solgt på et marked for 13 amerikanske dollar, noe som tilsvarer litt over 100 norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer