Døvetolker legger ned arbeidet

Har ikke fått lønna justert på 26 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Døvetolker som jobber som frilansere har ikke fått lønna justert på 26 år. Nå legger de ned arbeidet.

Tolkene er skuffet over at de ikke fikk en egen post på statsbudsjettet. Nå vil de nekte å ta på seg oppdrag for å markere sin misnøye, melder NRK.

Døve, døvblinde og hørselshemmede vil dermed få problemer med å få utført oppgaver i både jobb og fritid.Lønnstrinn i 1981 - I 1981 ble vi satt inn i det som var tilsvarende lønnstrinn 22. Den gangen ble vi sammenlignet med lærerne, bare for å bli plassert på et lønnstrinn. Men lærerne har jo gått fra oss for mange år siden, sier Britt Anita Hansen, leder av Hålogaland regionlag i Tolkeforbundet.

- Vi har heller ikke noen minstetakst på oppdrag. Vi kan få oppdrag på en halvtime eller en time og bare få betalt for det, sier hun.

I enkelte fylker utfører frilanstolkene 50 prosent av alle tolketjenester, og i Troms og Finnmark finnes det ikke fast ansatte tolker. På landsbasis er det mellom 200 og 250 tolker som jobber på frilansbasis.

- De tar ikke oppdrag i dagene som kommer, men vil selvsagt tolke dersom liv eller helse står i fare, sier forbundsleder Anne Henriksen i Avyo, hvor de fleste tolkene er organisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer